У Голій Пристані, що на Херсонщині, всупереч кризі, котра охопила всі сфери й галузі в нашій країні, розгорнулося масштабне будівництво Палацу спорту, відкриття якого мають приурочити до дня святкування 300-річчя міста (27 вересня). Вартість проекту — 5 мільйонів 720 тисяч гривень. Фінансування будівельних робіт здійснюється за рахунок бюджетних коштів і благодійних внесків. Прикметно, що в благодійній акції активну участь беруть мешканці Голої Пристані, а також міські, районні організації і підприємства. Ініціативу створення в 16-тисячному місті спортивного комплексу підтримали й депутати Херсонської обласної ради, переказавши до фонду по 1000 гривень.
— Приємно, що в наших починаннях, спрямованих, головним чином, на виховання здорового покоління, залучення молоді до занять фізкультурою і спортом, пропаганду здорового способу життя, у нас з’явилися союзники й однодумці в особі державних діячів. Хоча цей рік в Україні проходить під знаком фінансової кризи, у нас у місті він оголошений роком спорту, —зазначив міський голова Голої Пристані Анатолій Негра. — Глибоко переконаний, що тільки здоровій нації до снаги здолати всі труднощі та обрати вірний державний курс, спрямований на стабільність і благополуччя.
Зведення Палацу спорту в Голій Пристані, за словами міського голови, покладе початок відродженню на Херсонщині колишніх спортивних традицій. У подальших планах — реконструкція міського стадіону, встановлення футбольного майданчика зі штучним покриттям, а також будівництво навчально-тренувальної бази для занять веслуванням.
 

Херсонська область.