У Києві на олімпійській спортивній базі «Святошин» відбувся національний фінал ІV Всеукраїнського шкільного чемпіонату з футболу «Ді-джус ГОЛ 2009» та чемпіонату груп підтримки. Переможцями сезону 2009 року стали команда школи № 24 з Житомира та група підтримки з школи № 61 з Макіївки (Донецька область).

Протягом півроку за право виступати в національному фіналі напружено боролися учні з 2 380 шкіл у 64 містах України. Загальна кількість учасників цьогорічного чемпіонату — 28 600 школярів. За результатами трьох етапів — кваліфікаційного, міського й регіонального — до фіналу вийшли футбольні команди з Житомира (ЗОШ № 24), Рівного (НВК № 26), Каховки (ЗОШ № 4) та Харкова (ЗОШ № 153).
У чемпіонаті дівочих груп підтримки було тільки два етапи — міський та регіональний. У фіналі змагалися чотири найкращі команди: з Чернігова (ЗОШ № 35), Кам’янця-Подільського (гімназія), Херсона (ЗОШ № 1) та Макіївки (ЗОШ № 61).
Отже, чотири футбольні команди зіграли два півфінали, матч за третє місце і фінал. Футболісти школи № 24 із Житомира у фінальному поєдинку здолали харків’ян лише за серією післяматчевих пенальті.
На урочистій церемонії нагородження переможцям обох змагань було вручено Кубки чемпіонів. Окрім титулів, чемпіони отримали ще й чудові призи: юні футболісти поїдуть до Німеччини на матч бундесліги, а для дівчат із групи підтримки майстер-клас проведе популярний український хореограф Дмитро Коляденко.
 

На знімку: юні чемпіони з Житомира.

Фото надане організаторами змагань.