Катастрофічне невезіння переслідує поїзного грузинського злодія, який уже вдруге потрапляє в руки оперативників на одній і тій самій станції у Вінницькій області. «Хай йому грець, цьому вашому Козятину!» — спересердя процідив крізь зуби кавказький красень, коли на його зап’ястях клацнули наручники.
Але ще більший був його подив, коли він побачив знайомого опера — начальника карного розшуку лінійного відділу «злощасної» станції, капітана міліції Анатолія Турляка. Той знає свого підопічного, як ніхто інший, бо більш як рік займався розслідуванням його попередніх «подвигів». Тоді вдалося довести лише п’ять епізодів. Як з’ясувалося, в себе на батьківщині «гастролер» вже отримав судимості за аналогічні злочини. «Через те що місцеві закони значно суворіші, ніж в Україні, він і вирушив на «заробітки» до наших країв», — пояснив Турляк. «Тепер при кожній затримці зловтішається, мовляв, а ви доведіть...».
37-річного громадянина Грузії, колишнього курсанта одного з військових училищ, що його він так і не закінчив, відпустили із залу суду в серпні минулого року. Слідство за фактом крадіжок у потягах тривало тринадцять з половиною місяців. Увесь цей час підслідний перебував у Вінницькому СІЗО. Судді вирішили, що цього терміну цілком достатньо, щоб виправитися і почати нове життя...
Уроджена привабливість і манера поведінки кавказця не викликали в навколишніх підозри. Діяв злочинець завжди за чітко відпрацьованою схемою. Брав квиток до купейного вагона, поводився тихо, чекаючи ранку. Десь о п’ятій годині починав шерстити сусідні вагони. В «роботі» зазвичай використовував спеціально виготовлені щипчики для того, щоб відкрити купе. Остання жертва позбавила його цих турбот, залишивши вхідні двері незамкненими. Мало того, коштовні речі були безтурботно залишені нею на столику...
Підозрюваного, котрий зістрибнув з потяга на «улюбленій» станції, піймали на гарячому співробітники патрульно-постової служби лінійного відділу. В його сумці знайшли два плеєри та 800 гривень, що їх він поцупив з гаманця потерпілої. На той час підозрюваний устиг сісти в електричку, на якій мав намір дістатися Вінниці.
 

Марина КОТЕНКО,
прес-служба УМВС України на залізничному транспорті.