Наступного пленарного тижня парламент має ухвалити дату президентських виборів. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі «5 каналу». Він повідомив, що вже підготував розширений проект відповідної постанови.
«Перший пункт — це призначити вибори Президента на 17 січня 2010 року. Кому це не подобається, мають зрозуміти, що треба терпіти», — зазначив глава парламенту. «Друге — доручити відповідними комітетам внести зміни до закону про вибори Президента України. Бо він потребує серйозної модифікації», — переконаний він.
Водночас Голова Верховної Ради вважає, що термін виборчої кампанії треба скоротити зі 120 до 90 днів, щоб «якомога менше колотило країну». «Ми вивчили це питання і я волів би його зменшити до 60 днів, але в технологічному порядку від оголошення до збору підписів є ціла процедура, яку можна витримати за 90 днів», — пояснив Володимир Литвин.
Крім того, глава парламенту зазначив, що треба доручити уряду та Центральній виборчій комісії завершити роботу над реєстром виборців, і закликав Кабінет Міністрів на наступному пленарному тижні відзвітувати в парламенті про виконання держбюджету в минулому і поточному роках.