Учора заступник керівника апарату парламенту Володимир Яловий та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт (на знімку в центрі) вручили сертифікати 72 випускникам Програми стажування у Верховній Раді України в 2013—2014 роках.

Молоді люди протягом восьми місяців працювали у 28 парламентських комітетах. Зокрема, вони брали участь у розробці законопроектів, організації роботи комітетів та громадських слухань, круглих столів, фахових дискусій. Також інтерни вивчали такі дисципліни, як аналіз державної політики, гендерна політика, правила та процедури роботи парламенту, законодавчі механізми.

В. Яловий від імені Верховної Ради висловив задоволення результатами роботи програми. «Допомога зі сторони інтернів стала невід’ємною частиною діяльності апарату. Вони вже 19 років є достойним кадровим резервом для парламенту. Ми задоволені плідною співпрацею Верховної Ради з ГО «Ліга інтернів», котра все активніше займається розвитком та просуванням Програми стажування в Україні, залучаючи кожного разу дедалі більше освічених і вмотивованих учасників», — зазначив він.

За його словами, залучення інтернів до виконання рутинних завдань дає можливість вливати нові ідеї в роботу апарату, що є не менш важливим за будь-які інші функціональні робочі моменти. Крім того, підкреслив В. Яловий, на увагу заслуговує розвиток лідерських якостей інтернів, що дозволяє сформувати розуміння сучасної політичної, економічної, культурної ситуації в країні та зробити свій внесок у майбутнє.

У свою чергу, Джеффрі Пайєтт сказав, що сьогоднішня подія об’єднує два важливі аспекти у житті України, які вселяють оптимізм стосовно майбутнього вашої держави. Перший — це стійкість, потуга і фактично відродження демократичних інститутів, джерелом і основним підґрунтям якого є саме Верховна Рада. Другий аспект — присутність у стінах парламенту молодих громадян, котрі вже показали свою особливість, рішучість і налаштованість до розбудови європейського майбутнього в Україні. «Ви маєте подолати цинізм, який, на жаль, був протягом двох десятиріч незалежності України, і побудувати демократію, котра відповідатиме прагненням народу. Тому закликаю вас залишатися в механізмі Верховної Ради і брати участь у розвитку демократії в Україні», — наголосив він, звертаючись до учасників програми.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

ДОВІДКОВО

Програма стажування у Верховній Раді розпочалася в 1995 році. За 19 років роботи її учасниками стали 1 тисяча 389 молодих людей, близько третини з яких продовжують професійну діяльність в органах влади. Програма підтримується Агентством США з міжнародного розвитку (USAІD).