Письменник — просте слово з 10 літер, але якщо ближче замислитися, воно має велике значення. Бути письменником не просто, адже кожен з них пише не тільки про себе, а й для всіх і всім, про наше життя як, зокрема, Шевченко, Леся Українка, Іван Франко. Та, мабуть, ніхто не стане сперечатися зі мною в тому, що прочитавши будь-яку з їхніх книг, ви немов з криниці живої води нап’єтеся й станете духовно здоровішими. На жаль, ці геніальні автори вже відійшли у вічність... Але є інші письменники. Як усім відомий журналіст і публіцист Олег Гусєв, який написав понад 40 книг. І чи не найкраща з них — «Прозріння та курйози українського Нострадамуса», яка нещодавно вийшла в столиці України.

Прочитавши цю книгу, зрозумієте, що вона потрібна. З неї ви дізнаєтеся цікаві історії із життя 20-річного Віктора Ющенка; про те, як Юлія Тимошенко загубила золоту обручку; про карколомні розслідування, що їх веде журналіст та політолог Володимир Бондаренко.
Замість епіграфа стоять його точні й своєчасні слова: «Є події, які сьогодні — ні пером описати, ні гонораром оплатити, але ми, представники преси, фіксуємо в «кубишках» і їх, щоб все-таки коли-небудь опублікувати незабутнє». Безперечно, те, що подане в книзі, залишиться в серці. Тому, коли вам потрапить це видання в руки, бережіть його, як зіницю ока. Адже про унікальні історії і передбачення із цього твору ви не почуєте більш ніде й ні від кого, крім самого автора — Олега Гусєва і головного героя цієї книги — його молодого колеги Володимира Бондаренка.
У книзі всього чотири глави, але їхня інформація — широкомасштабна: від XVІ століття — до наших днів. Адже тут ідеться не тільки про Нострадамуса і його нащадків, а й про те, хто ж із журналістів України першим спророкував, хто буде новим після А. Яценюка Головою Верховної Ради, хто — Президентом США, як іноді важко добитися правди в судах, чого було варта для працівників пера й фотокамери робота біля четвертого реактора ЧАЕС, який 26 квітня 1986 року зірвався дощенту й до наших днів ще протягом кількох століть знищуватиме здоров’я населення планети Земля.
У книзі є і сторінки, в яких прозрілими раптово ставали не тільки пересічні громадяни, а й представники найвищої влади України. Такі та інші сюжети пропонують читачам один з головних героїв книги Володимир Бондаренко та її автор — ветеран преси, чорнобилець і заслужений журналіст України Олег Гусєв.

Олена КОТЛЯР, журналіст, помічник-консультант народного депутата України.