Автобуси з уболівальниками вирушили у понеділок із Донецька до Стамбула на фінал кубка УЕФА. Справжніх фанів не відлякує тривалий переїзд (майже дві доби) через п’ять країн: Україну, Молдову, Румунію, Болгарію та Туреччину. «Я звик до автобусів, дві-три доби — то не проблематично і навіть дуже пізнавально», —запевнив уболівальник із тридцятирічним стажем Олександр Коржов. У дорогу донеччани брали шарфики з символікою матчу, помаранчеві футболки із емблемою «Шахтаря» та... сало, яке має допомогти пережити довгу дорогу. Щоправда, невідомо, наскільки лояльними до продуктів зі свинини будуть іноземні митники.
Туристичний пакет, який запропонували перевізник «УкрБус» та туристична компанія «Іліташ-тур», виявився найдешевшим — від 371 долара. Сюди входять проїзд автобусом, проживання, квиток на матч, медична страховка. Скористатися послугою устигли лише три сотні осіб: необхідно було оформляти транзитну болгарську візу, тому документи слід було здати до 14 травня. Компанії також організували автобуси з Києва і Одеси.
Крім того, вболівальники діставатимуться до столиці Туреччини літаками. Передбачиливі туристичні фірми пропонують кілька пакетів на будь-який гаманець із чартерними перельотами. Поїздка обійдеться кожному вболівальнику від 650 до 1300 доларів, залежно від місця на стадіоні і кількості ночей у Стамбулі. Очікується, що таким чином на фінал потраплять близько 1,5 тисячі фанів. А ось любителі самостійних турів передбачливо запасалися квитками заздалегідь: на регулярному рейсі «Турецьких авіаліній» Донецьк —Стамбул усі місця були розпродані ще місяць тому, коли стало очевидно, що одна з українських команд гратиме в фіналі кубку УЕФА.
Донецька область.