Інцидент в аеропорту Франкфурта-на-Майні з нашим міністром Юрієм Луценком і та катавасія, що закрутилася навкруг нього, викликає багато запитань і роздумів.
Чому поміж маси пасажирів в аеропорту німців зацікавила якраз особа Ю. Луценка? Певно, що на рейс прийшло і пройшло чимало таких, хто побалував себе банкою пива чи ще чимось іншим. До того ж і в самих літаках на прохання ті самі стюардеси подають. І не лише пиво. Виходить, що в літаку в польоті випити можна, а перед польотом і поза літаком — ні. Незрозуміло, чому не було виконано перевірки на алкоголь, незважаючи на прохання самого Луценка? Незрозуміло, чому і так швидко до справи втрутилися поліцейські? Адже, як відомо, Луценко до того не бешкетував, нікого не ображав і приводу до силового втручання ніякого не давав. Чому вхопилися за сина, який загалом на початку колізії був ні до чого? І лише застосування силових заходів до хворого хлопця спричинило до активного обурення Луценка (а як би в такому разі чинили ми з вами, коли б нашу дитину хапали ні за що ні про що). Втім, питання, швидше за все, риторичне. Поступав би кожен, як міг. Луценко вчинив як справжній чоловік і батько. Натура бійця і мужньої людини (це ми знаємо ще з часів протистояння «Україна без Кучми») не могла витримати бездіяльно наруги. Можливо, це і враховувалося і на це розраховувалося.
Дивує оперативна реакція опонентів Луценка, які без спроб детально вияснити суть події, почали вимагати його відставки з міністерського поста. Можливо, пов’язують його падіння з неухильним майбутнім падінням уряду?
Скільки он літає справжніх бешкетників, які зловживають мобільниками, а то й боляче щипають за сідниці стюардес та інші неподобства учиняють. І нічого. Може, все-таки, треба розібратися. Що то за стюардеса була, що в літак не пускала, що то за поліцейські? Що то за жовте видання «Більд» (що воно жовте, про те повідомлялося в Інтернеті), яке опублікувало неперевірену інформацію? Чому саме до нього ця інформація потрапила?
Сама особа і посада міністра заслуговують на те, щоб відбулася детальна перевірка. Бо що тоді може траплятися з нашими простими громадянами? Напевне, за пиво, випите в літаках, їх висаджуватимуть із цих літаків навіть у польоті. Без парашутів.