18 травня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів заступник голови комісії Андрій Магера.
Розглянувши питання про первинне уточнення персональних даних Державного реєстру виборців, комісія встановила, що проводиться таке уточнення з 1 червня до 15 вересня 2009 року. Доповідач з цього питання заступник голови комісії Ж. І. Усенко-Чорна зазначила, що первинне уточнення включатиме шість етапів.
Жанна Усенко-Чорна також повідомила, що з метою оптимізації процесу надсилання громадянам іменних повідомлень з інформацією про права виборця щодо реєстру та пропозицією перевірити свої персональні дані прийнято рішення про централізоване виготовлення й розсилання таких іменних повідомлень. Комісія звернулася до Кабінету Міністрів щодо фінансування заходів, пов’язаних з надсиланням виборцям іменних повідомлень про проведення первинного уточнення персональних даних реєстру.
На засіданні було затверджено порядок первинного уточнення персональних даних Державного реєстру виборців, текст повідомлення виборцю, який проживає на території України, а також виборцю, який проживає чи перебуває за межами України, про проведення первинного уточнення персональних даних Державного реєстру виборців.
Крім того, Центральна виборча комісія встановила перелік форм документів, які використовуватимуться в ході первинного уточнення персональних даних Державного реєстру виборів.

Відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату комісії.