Футбол. 8-й чемпіонат країни серед команд вищих навчальних закладів. Завершальна частина. Інформаційну підтримку змаганням надавав «Голос України».
16 травня. Матчі 1/2 фіналу. Київ. Стадіон національного аграрного університету.
ФК «Тернопіль-Педуніверситет» — «Меркурій» (Київ). 2:0. Голи: Дубняк, 15 (автогол), Козелко, 42.
Бородянка. Стадіон спеціалізованого футбольного комплексу «Система-Борекс».
«Факел-ІФНТУНГ» (Івано-Франківськ) — МАУП (Київ). 2:0. Голи: Худоб’як, 25, Гундяк, 81.
18 травня. Матч за 3-є місце. Київ. Стадіон «Темп».
МАУП — «Меркурій». 4:0. Голи: Негерей, 38, Поліщук, 58, Охременко, 76, Варченко, 83.
Фінальний матч. Бородянка. Стадіон спеціалізованого футбольного комплексу «Система-Борекс».
«Факел-ІФНТУНГ» (Івано-Франківськ) — «Педуніверситет» (Тернопіль). 0:0 (пенальті — 4:3)
Учора завершився цей доволі цікавий і напружений турнір, популярність і авторитет якого постійно зростають. Його вирішальні матчі відбувалися на відмінних полях. А боротьба була гострою і безкомпромісною. Отож, межа між умовними відмінниками (переможцями) і невстигаючими (ті, хто програв) була майже непомітна. До квартету претендентів на медалі потрапили справді найсильніші на сьогодні колективи.
Тернопільська команда (ректор вузу Володимир Кравець), котру вже не перший рік тренує Василь Івегеш, постійно демонструє стабільність, здобуває нагороди. А її суперник по півфіналу — колектив Київського національного торгівельно-економічного університету «Меркурій» поступово, крок за кроком, просувалася з низів турнірної таблиці до числа претендентів на медалі. У цьому велика заслуга керівництва університету (ректор Анатолій Мазаракі), команди і її наставника Олексія Яценка.
Про другу півфінальну пару — «Факел-ІФНТУНГ» (ректор Євстафій Крижанівський) і МАУП (голова наглядової ради Георгій Щокін) вже написано багато. Ціла група іванофранківців виступає в першій лізі національної першості за клуб «Прикарпаття». Обидві команди раніше вже ставали студентськими чемпіонами України, були призерами європейських чемпіонатів.
Цього разу за досить рівної гри трохи цікавіше і змістовніше діяли футболісти «Факела». Ігор Худоб’як і Василь Гундяк забивали ефектно головою. У маупівців моментів майже не було. Запам’ятався лише удар Євгена Євсєєва, після якого м’яч ледве не залетів під поперечину.
А вчора відбувся головний матч чемпіонату. Його результат ми повідомили. А от подробиці подамо вже в наступному числі газети.
На знімку: момент зустрічі ФК «Тернопіль-Педуніверситет» — «Меркурій».

Фото Андрія ТАНАСЮКА.