Водне поло. У Києві пройде 5-й міжнародний турнір пам’яті видатного українського ватерполіста Олексія Баркалова. Цього року змагання внесені до офіційного міжнародного календаря і відбуваються під егідою міжнародної федерації водних видів спорту LEN.
Олексій Степанович Баркалов — дворазовий олімпійський чемпіон, світова легенда, великий Майстер в історії водного поло. Його ім’я занесено до Книги рекордів Гіннесса (зіграв 412 матчів за збірну СРСР). Саме йому, єдиному з багатьох видатних ватерполістів колишнього Союзу, 1993 року було встановлене погруддя на території музею Форт-Лодердейл (США, Флорида).
П’ятий турнір пам’яті Олексія Баркалова відбудеться в столичному Палаці підводного спорту (вул. Сергієнка, 2/3, район Ленінградської площі). Для національної збірної України ці змагання — найважливіший етап підготовки до чемпіонату Європи та відбірного циклу на Олімпійські ігри в Лондоні.
22 травня, п’ятниця. 17.00. Відкриття турніру. 18.00. Україна (молодіжна) — Росія. 19.30. Україна (національна) — Молдова.
23 травня, субота. 17.00. Молдова — Росія. 18.30. Україна (національна) — Україна (молодіжна).
24 травня, неділя. 11.00. Молдова — Україна (молодіжна). 12.30. Україна (національна) — Росія. 14.00. Закриття турніру.