Учора під головуванням Президента Віктора Ющенка в секретаріаті глави держави відбулася нарада за участю вищого керівництва держави та лідерів політичних сил. Вони зібралися, щоб виробити план узгоджених дій з подолання кризових явищ.
Як поінформувала прес-служба Президента, у зібранні взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, голова Національного банку Володимир Стельмах, представник Партії регіонів Микола Азаров.
Учасники наради обговорили єдиний загальнонаціональний антикризовий план, зокрема, — виконання положень меморандуму з МВФ та ситуацію, що склалася на газовому ринку.
Говорячи про співпрацю України з МВФ, Віктор Ющенко висловив стурбованість тим, що законопроекти, які стосуються банківської системи та мають бути ухвалені до кінця травня, не готові до розгляду в парламенті. Досі до парламенту не внесено законопроект про процедури розв’язання питань проблемних банків, розроблений урядом і Національним банком, та ще два законопроекти.
Президент наголосив, що очікує від учасників наради конструктивного діалогу, який дасть практичні результати.