У п’ятницю Нацбанк встановив офіційний курс на рівні 100 доларів — 762,3500 грн. З моменту попередньої максимальної фіксації (19.12.2008 р.) гривня офіційно зміцніла на 0,97 відсотка.
Утім, неофіційні курсові значення за кризових реалій важать для підприємств і громадян не менше. На міжбанківському ринку у четвер для розрахунків нерезидентів Нацбанк був готовий продавати долари за курсом 7,70 гривні за долар США, але купив кількасот тисяч доларів за курсом 7,65.

Не перший день на ринку спостерігалася широка пропозиція інвалюти з боку комбанків як результат цілеспрямованої боротьби Нацбанку з девальваційними очікуваннями. На зміну курсового тренду вплинули і жорсткий порядок розрахунку валютної позиції комбанків, і заходи, спрямовані на запобігання спекулятивним тенденціям, і певною мірою — валютні аукціони. А очікувана поява на рахунках Нацбанку і Держказначейства коштів другого траншу кредиту МВФ створила передумови для подальшого зміцнення гривні. З Нацбанку вже повідомляють і про збільшення пропозиції інвалюти з боку населення. Ще б пак! У четвер обмінники купували долари в середньому за 7,5 гривні, а продавали — за 7,75. А вже наступного дня пропозиції банків і обмінних пунктів валют на купівлю коливалися в межах 7,35—7,58 грн. за долар.
Заколисали і заколивали — приблизно таке можна було почути біля обмінників. Не інакше від тих, хто прагнув «скинути зелень». І зовсім по-іншому дивляться на нові курсові значення ті, кому оплачувати кредити або наймане житло. Вони не проти того, щоб гривня міцнішала й далі.