Голова Верховної Ради України Володимир Литвин і Голова Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Сергій Миронов констатують активізацію міжпарламентської складової двосторонніх відносин.

Під час зустрічі В. Литвина і С. Миронова у четвер, яка відбулася у м. Санкт-Петербурзі у рамках роботи 32-го засідання Міжпарламентської асамблеї держав — учасниць Співдружності незалежних держав, наголошувалося на необхідності надання міжпарламентському співробітництву додаткового імпульсу як на двосторонньому рівні, так і у форматі міжпарламентських об’єднань. Зокрема, С. Миронов висловив задоволення стосовно «виходу міжпарламентського співробітництва між Україною та Росією на новий рівень активізації». В. Литвин, у свою чергу, наголосив на необхідності забезпечення системного підходу до розвитку міжпарламентських двосторонніх відносин, зазначивши, що наразі спостерігається відповідна позитивна динаміка.
Сторони обговорили підготовку конференції з питань європейської безпеки, яку заплановано провести 13 липня поточного року (організаторами конференції є МПА СНД разом з Парламентською асамблеєю Західноєвропейського Союзу за участі Верховної Ради України). Під час конференції, за домовленістю між Головою Верховної Ради і Головою Ради Федерації Федеральних Зборів РФ, відбудеться офіційний візит С. Миронова до України.
Коментуючи в інтерв’ю журналістам підсумки зустрічі, В. Литвин сказав, що сторони також обговорили підсумки останнього засідання Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних Зборів Російської Федерації. Окрім цього, за його словами, було визначено перелік проблем, які потребують вивчення у рамках підготовки наступного засідання комісії.
В. Литвин та С. Миронов обговорили низку питань двосторонньої співпраці в економічній сфері, які потребують підтримки на законодавчому рівні. При цьому Голова Верховної Ради України наголосив, що без «розв’язання проблем українсько-російських відносин, які полягають у гуманітарній площині, надзвичайно складно розраховувати на успішну економічну співпрацю між нашими країнами». Також відбувся обмін думками щодо останніх політичних подій в Україні і Росії.
 

Iнформаційне управління апарату  Верховної Ради.