На чиєму боці правда, міг би продемонструвати відеозапис інциденту

Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзет учора на прес-конференції в Києві порекомендував МЗС України доручити своїм дипломатичним представництвам і установам у ФРН звернутися до органів поліції цієї країни.
«Нам надіслали ноту від 6 травня й попросили надати офіційну інформацію. Декількома годинами пізніше ми дали відповідь на цю офіційну ноту й у ній зазначили, що якщо потрібна якась більш точна інформація, то Міністерству закордонних справ потрібно звернутися у свої диппредставництва й установи в Німеччині, а їхні представники повинні звернутися у відповідні органи поліції й отримати докладнішу інформацію», — сказав посол. Він також додав, що франкфуртський аеропорт перевозить щорічно  близько 52 мільйонів пасажирів і схожі ситуації трапляються: «Мені невідомо, щоб поліція поводилася якось не так. Вона поводилася коректно».
Тим часом «Українська правда» вчора опублікувала цитати з доповідної представника МВС у Німеччині полковника міліції Сергія Дятлова на ім’я в. о. міністра закордонних справ України Володимира Хандогія, котра була написана 14 травня. У ній С. Дятлов розповів про жорстоку затримку представників української делегації: «... співробітники поліції зненацька голосно звинуватили сина міністра Луценка в тому, що він вчинив опір поліції, повалили його на підлогу з метою одягти на нього наручники. Проти сина міністра було застосовано больові прийоми, зокрема, вони почали хапати його за шию та обличчя. Міністр стояв поруч, заблокований іншими співробітниками поліції. Він англійською мовою голосно попередив поліцейських, щоб вони не чіпали сина за шию, тому що він переніс операцію на горлі. Поліцейські це знехтували, тоді міністр наблизився до двох поліцейських, які, сидячи на його синові, одягали наручники, й почав зіштовхувати їх зі свого сина. У цей момент співробітники поліції кинулися до міністра й, викручуючи йому руки, почали відтягати від сина...»
Наявність відеозапису із франкфуртського аеропорту була б основним аргументом для з’ясування обставин інциденту з делегацією МВС України в Німеччині, вважає глава СБУ Валентин Наливайченко. «Щоб вірити інциденту або не вірити, необхідно мати об’єктивну інформацію, якої в СБУ немає. І я гадаю, що більшість тих політиків, які коментують те, що сталося, її не мають. Нехай покажуть запис відеокамери аеропорту, де він, цей запис?», — сказав він у п’ятницю в інтерв’ю журналістам у Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».