Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович переконаний, що Україна та Європейський Союз мають спільно вирішувати питання щодо нових форм співпраці задля набуття Україною членства в Євросоюзі. Під час зустрічі з Президентом Фінляндської Республіки Тар’єю Галонен О. Лавринович наголосив, що «переважна більшість політичних сил, які реально впливають на формування державної політики, мають однакову точку зору щодо перспектив України як повноцінного члена ЄС».
За словами Першого заступника Голови Верховної Ради, українські парламентарії практично одностайно ухвалюють рішення щодо приведення вітчизняного законодавства до європейських стандартів та ратифікації договірно-правової бази відносин Україна—ЄС. «Ми раді, що відбувається пошук нових форм співпраці, її інтенсифікація, — сказав О. Лавринович. — Водночас ми хотіли б бачити не тільки далеку перспективу, а й вирішувати питання нашого співробітництва крок за кроком вже сьогодні». Серед таких першочергових кроків Перший заступник глави парламенту назвав, зокрема, спрощення візового режиму для українських громадян, оскільки, за його словами, щоб українці почувалися громадянами Європи, надзвичайно важливою є можливість вільного пересування.
У свою чергу, пані Президент високо оцінила досягнення України на шляху втілення демократичних реформ, наголосила на значному прогресі у переговорному процесі щодо інтеграції України в європейські структури та запевнила у підтримці з боку Фінляндії європейських прагнень України.
О. Лавринович запропонував представникам бізнес-кіл Фінляндії взяти участь у заходах у рамках підготовки міст України до проведення чемпіонату «Євро-2012», що, на його думку, стане хорошим імпульсом для реального розширення економічного співробітництва.

Прес-служба Верховної Ради.