Учора народний депутат Олександр Єфремов заявив, що від Посла України в Німеччині до Верховної Ради надійшли документи, в яких вказується, що інцидент з Юрієм Луценком мав місце «і наша делегація була у відповідному стані алкогольного сп’яніння», передає УНІАН. За словами народного депутата, є інформація, що документи з цього питання уже надійшли і від німецьких правоохоронців.
Проте у прес-службі Міністерства закордонних справ «Голосу України» заявили, що вони не мають такої інформації. Тож незрозуміло, як документ з Посольства України у ФРН міг потрапити до парламенту, обминувши МЗС. А тим часом на офіційному порталі Верховної Ради з’явився проект постанови про відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, зареєстрований під № 4455. Ініціатором цього документа виступив народний депутат Владислав Лук’янов. Цікаво, що у проекті постанови, яку, до речі, вже розглянув Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, вказується: «Народні депутати наголошували, що згідно з чинним законодавством ФРН надання будь-яким особам або організаціям матеріалів правоохоронних органів заборонено і це питання має вирішуватися у рамках міжнародно-правових договорів у вигляді клопотання про надання правової допомоги».
За підсумками обговорення, комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути заяву Ю. Луценка про відставку на пленарному засіданні, створити тимчасову слідчу комісію з цього приводу, а також запропонувати Кабінету Міністрів тимчасово відсторонити міністра внутрішніх справ від посади.