Футбол. Кубок України. 1/2 фіналу. 13 травня.
«Ворскла» (Полтава) — «Металіст» (Харків). 2:0. Голи: Сачко, 12, 31. Перший матч — 0:0.
«Ворскла»: Долганський, Краснопьоров, Маркоскі (Безус, 90+2), Кулаков, Главіна (Єсін, 70), Цуррі, Сачко (Янузі, 84), Ярмаш, Деспотовський, Медведєв, Чесноков. Тренер — Микола Павлов.
«Металіст»: Бажан, Валяєв, Едмар, Семочко, Обрадович, Зезе, Майдана, Папа Гуйє, Асеведо (Олійник, 46), Девич (Слюсар, 83), Бордіян (Ганцарчик, 34). Тренер — Мирон Маркевич.
Арбітр — Ігор Іщенко (Київ).
Полтава. Стадіон імені Бутовського. 15 000 глядачів. 12 градусів.
Замість дискваліфікованого на один матч головного тренера «Ворскли» Миколи Павлова на післяматчевій прес-конференції його замінив асистент Іван Балан.
— Хотілося б привітати всю Полтаву та область, тих уболівальників, котрі за нас переживають. Ми добре зробили свою роботу. Результат — на табло. І гра, либонь, глядачам сподобалася. Футболісти виклалися на всі сто відсотків. Завдання й установку на гру виконали. Як і в кожній зустрічі, траплялися помилки, але позитивного було більше. Втім, нам є, над чим працювати...
Наставник «Металіста» привітав «Ворсклу» з перемогою, котрої вона бажала більше від його підопічних.
— Ми мали територіальну перевагу, але футбол — то не бокс, тут рахують не очки, а голи. Дуже швидко ми пропустили. А потім нам іще забили гол. Важко було відігравати два м’ячі. У нас, звичайно, були моменти, але...
«Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ). 1:0. Гол: Левандовський, 83.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Чигринський, Рац, Гюбшман, Гай (Вілліан, 58), Жадсон (Левандовський, 74), Фернандіньо, Ілсіньо, Адріано (Гладкий, 58). Тренер — Мірча Луческу.
«Динамо»: Богуш, Бетао, Саблич (Єременко, 16), Асатіані, Несмачний, Вукоєвич, Нінкович, Ель Каддурі, Алієв, Мілевський, Бангура. Тренер — Юрій Сьомін.
Арбітр — Юрій Можаровський (Львів).
Донецьк. РСК «Олімпійський». 23 000 глядачів. 16 градусів.
Для того, щоб вигравати, треба принаймні забивати. І динамівці в матчі проти «гірників» мали такі моменти. Але Мілевський (кілька разів), Алієв та інші кияни не скористалися з чудових нагод. Натомість їхньому суперникові, котрий також віддав усі сили боротьбі, поталанило.
— Був переконаний, що «Динамо» покаже свої найкращі якості, — сказав після зустрічі Мірча Луческу. — І не помилився. Окрім виходу до фіналу Кубка України, цей матч мав неабиякий престижний підтекст. Кожен із суперників міг перемогти. Виграли ми, бо мали більше терпіння. Дуже добре, що під кінець поєдинку наші футболісти не запанікували, не побігли атакувати, а були уважні й сконцентровані і в обороні, і в атаці. Зізнаюся, в першому таймі був не задоволений діями своєї команди. У перерві ми серйозно все обговорили. І, як наслідок, значно посилили гру. Якщо відверто, то нам ще й трохи поталанило. Ця перемога дуже важлива у психологічному плані. Тепер можемо спокійно готуватися до фіналу Кубка УЄФА.
Отже, учасниками головного матчу за Кубок країни стали «Ворскла» та «Шахтар». Фінал відбудеться 31 травня в Дніпропетровську, на стадіоні «Дніпро-Арена». Командою-господарем ще раніше жереб визначив «Ворсклу». Також полтавці вже забезпечили собі путівку до Ліги Європи (колишній Кубок УЄФА).

* * *

Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Півфінал. Четвертий матч. 13 травня. «Донецьк» — «Київ». 84:74 (21:25, 27:14, 21:22, 15:13). Рахунок серії — 3:1. Отже, у фіналі зустрінуться «Азовмаш» (Маріуполь) і «Донецьк». Перший матч відбудеться 19 травня в Маріуполі.