«Що більше людина читає, то більше вона поінформована, то ширший у неї кругозір, то свідоміше вона робить свій вибір, — переконаний Ярослав Савчин, начальник Центру поштового зв’язку № 3, що в місті Коломиї. — Я не розумію, що то за вчитель чи депутат, якщо він не передплачує жодного періодичного видання».
Ярослав Васильович керує ЦПЗ уже не один рік і, як і на всіх своїх попередніх роботах, а він працював і заступником директора заводу, і заступником міського голови, звик не формально, а відповідально ставитися до своїх обов’язків. Тож не дивно, що в Коломийському районі «Голос України» має чимало читачів. Нещодавно Ярославу Савчину виповнилося 60 років. Озираючись на пройдений шлях, він зауважує, що не хотів би в ньому нічого змінювати. «Я би жив, як жив, і завжди пам’ятав, що найбільша сила на світі — Бог, а людське призначення — робити добро, чинити за Божими заповідями». Ярослав Васильович вірить, що рано чи пізно добро воздасться. Йому пригадуються дві дівчини-сироти, яким колись допоміг здобути фах, влаштував у гуртожиток і які не забувають йому дякувати і понині. Так само і він вічно носить у серці теплі спогади про свого першого вчителя, вже давно покійного Якима Юрійовича Гушула з Ключева, в якого було таке велике і чисте серце, що його вистачало на всіх дітей.
Друга життєва формула пана Ярослава звучить так: «Як не можеш допомогти людині, не зашкодь їй». Ще одна його заповідь — на зло не треба відповідати злом, бо тим людину ніколи не виправиш. А ось що не любить Ярослав Васильович найбільше, то це підлості, зради і заздрості. «Ні від чого душа так не болить, — каже він, — як від підлості товариша, заздрості колеги по роботі, якому довіряв». У рамках таких правил Ярослав Савчин з дружиною живуть самі і виховали двох дітей. Якби люди сповідували ці принципи, світ був би іншим, вважає пан Ярослав. «Голос України» бажає йому здоров’я, довгих років життя і якісної передплати та великих тиражів, тим більше, що розпочалася чергова передплатна кампанія.

На знімку: начальник ЦПЗ № 3 Ярослав Савчин.

Фото автора.