Президент України Віктор Ющенко привітав колектив кївського «Динамо» з достроковою перемогою в чемпіонаті країни. Віктор Андрійович побажав динамівцям міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії, нових перемог на футбольних стадіонах України і світу.

Турнірна хроніка

Теніс. Визначився суперник збірної України у матчі плей-оф за вихід до Світової групи Кубка Девіса. 18—20 вересня наша команда зіграє в гостях зі збірною Бельгії. Кілька років тому українці приймали бельгійську команду в Києві у матчі Першої групи Євро-африканської зони. Тоді бельгійці виграли — 4:1.
Баскетбол. Товариський матч жіночих національних збірних. Україна—Ізраїль. 70:61. Цим поєдинком наша команда розпочала підготовку до чемпіонату Європи. Під час цього збору українки поміряються силами зі збірною Росії. Потім вони вирушать до Прибалтики, де матимуть контрольні зустрічі з національними командами Литви та Латвії. Перед стартом континентального чемпіонату — товариський матч зі збірною Туреччини.

Чергове звання чемпіона

Чемпіон світу з боксу за версією WBC в суперважкій вазі українець Віталій Кличко отримав чергове військове звання. Наказом головнокомандувача сухопутних військ України генерал-полковника Івана Свідого, Кличко-старший отримав звання майора.
Брати Клички, як відомо, — діти військового авіатора і вихідці з династії військовослужбовців і навіть мріяли вчитися в суворовському училищі. Їхній батько — Володимир Родіонович — кадровий військовий, має звання генерал-майора ЗС України.

Динамівські заробітки

Футбол. ФК «Динамо» (Київ) може підбити фінансові підсумки першого євросезону з Юрієм Сьоміним. Кияни заробили 8,1 мільйона євро, з яких 7,2 млн. — в Лізі чемпіонів: 3 млн. — за вихід до групового турніру, 2,4 млн. — за шість проведених в ньому матчів і 1,8 млн. — як бонуси за дві перемоги (по 600 тисяч за кожну) і дві нічиїх (по 300 тисяч). Вихід до 1/4 і 1/2 Кубка УЄФА поповнив казну «Динамо» ще на 900 тисяч євро призових від УЄФА. Окрім того, «Динамо» вже може починати рахувати свої доходи в сезоні 2009/2010, в якому завдяки чемпіонству гарантовано виступить у груповому раунді Ліги чемпіонів. Отже, отримає як мінімум 5,4 мільйона євро.
Звичайно, рахувати чужі гроші не зовсім етично. Однак це той варіант, коли можна радіти за нашу славну команду, її здобутки — турнірні і фінансові. Та побажати їй подальших успіхів.
Нагадаємо, що 8 грудня 2007 року в Києві Юрія Сьоміна офіційно представили як нового тренера клубу «Динамо» (Київ). Контракт підписали на два з половиною роки з можливістю продовження ще на рік.