Учора Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович зустрівся з Президентом Республіки Фінляндія Тар’єю Галонен. Під час переговорів вони обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні, європейські устремління нашої держави, можливості зміцнення двосторонніх зв’язків між країнами.
Цього ж дня пані Галонен провела зустріч зі своїм українським колегою Віктором Ющенком. «Україна вважає Фінляндію надійним партнером у питанні європейської інтеграції нашої держави», — наголосив Президент України на спільній прес-конференції. Особливої уваги, за його словами, було надано ініціативі ЄС «Східне партнерство». «У цих процесах ми бачимо Фінляндію як надійного партнера, який не тільки чітко формулює свою позицію, а й послідовно надає посильну в них допомогу. І це приємно відзначити», — заявив Віктор Ющенко. Тар’я Галонен також висловила переконання, що переговори України з ЄС мають великий прогрес. «Східне партнерство» — це значний крок для інтеграції України до європейських структур», — сказала вона, наголосивши, що Фінляндія підтримуватиме Україну на цьому шляху.
Після двосторонніх переговорів Тар’я Галонен і Віктор Ющенко взяли участь у фінсько-українському бізнес-форумі, для участі в якому до Києва прибуло вище керівництво більш як 50 фінських компаній.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.