На погоджувальній раді лідерів депутатських фракцій та голів парламентських комітетів Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зачитав заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, в якій він просить парламент прийняти його відставку. Причиною цього став інцидент між міністром та німецькою поліцією в міжнародному аеропорту Франкфурта-на-Майні (ФРН) 4 травня, під час перельоту української офіційної делегації до Кореї, який набув широкого розголосу в Україні та світі.
У заяві міністр стверджував, що німецька поліція під час затримання діяла щодо нього самого та його нещодавно прооперованого сина без жодних пояснень, не пропускаючи їх на борт літака. Міністр вимагав пояснень, проведення медичного обстеження та прибуття відповідальних осіб. Після прибуття до аеропорту адвоката, консула України в ФРН, начальника поліції Франкфурта-на-Майні Юрій Луценко отримав офіційні вибачення від поліції, проте цей випадок набув, за словами міністра, «неправдивого» широкого розголосу в західній жовтій пресі та в Україні, а факти було перекручено. «У подальшому цей конфлікт став використовуватися виключно в українських вузькопартійних цілях, позиція секретаріату Президента та заява так званого тіньового міністра від опозиції пана Джиги — «Луценко давно має сидіти за гратами» — доводить ситуацію до абсурду, — стверджує Ю. Луценко у заяві до Верховної Ради. — В таких умовах виконання завдань робочого візиту було дуже важким.

З огляду на те, що ця брудна кампанія проти мене та мого сина триває, я розумію всю складність виконання обов’язків глави МВС. Дане бажання секретаріату Президента та опозиції дестабілізувати діяльність МВС очевидне. Я надто ціную зусилля колективу всього міністерства, яке у важких умовах кризи змогло не допустити розгулу злочинності та безкарності міліціонерів. Продовження такої політики для мене важливіше за все, включно з особистими амбіціями. З огляду на це, прошу розглянути питання про мою відставку. Розгляд заяви прошу провести без моєї присутності у найближчий час».
Глава парламенту скликав на 15 годину погоджувальну раду лідерів фракцій з питання відставки міністра внутрішніх справ і зауважив, що має бути висловлена позиція уряду з цього приводу.
Загалом пленарний тиждень у парламенті після тритижневої перерви обіцяє бути напруженим. До порядку денного включено понад 100 питань.