Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко подав заяву про відставку на ім’я Прем’єр-міністра України й Голови Верховної Ради. Про це він сам заявив учора вранці на прес-конференції, скликаній з приводу інциденту з поліцейськими за участю Луценка в аеропорту Франкфурта-на-Майні 4 травня.
Головний міліціонер країни повідомив журналістам, що його адвокати «готують позов проти газети «Bіld», яка повідомила про інцидент в аеропорту. «В цій публікації є маса неправдивих даних», — заявив Луценко. Зокрема, за його словами, уже наступного дня після публікації німецька поліція офіційно спростувала інформацію видання про те, що в крові сина глави МВС України було виявлено три проміле вмісту алкоголю.
На запитання, чи вживав він того дня алкоголь, міністр відповів: «Так. Після прибуття з Києва ми обідали в аеропорту Франкфурта. Того дня я випив келих пива». Юрій Луценко не виключає: те, що відбулося, було «спланованою провокацією». «Можливо, я повинен був більше пам’ятати про те, що бажання підставити, використовувати яку-небудь помилку, навіть за кордоном, як з’ясувалося, для багатьох українських політиків є важливіше, ніж реноме країни», — заявив глава МВС. При цьому він відмовився назвати замовників провокації: «Я тут не для того, щоб будувати версії. Я став жертвою побутової ситуації, що, на жаль, вилилася у великий політичний скандал через українську еліту».