На Великодні свята мешканці села Меделівки Радомишльського району могли б перевершити всіх, зробивши писанки зі страусиних яєць. Саме перед Великоднем на недавно відкритій страусиній фермі ці екзотичні птахи почали нести яйця. Перше з них працівники ферми подарували сільському голові з Мірчі Миколі Журавському (Меделівка належить до Мірчівської сільради). Інші яйця передали в інкубатор, де з них вилупляться страусенята.
— У природі, — розповів доглядач птиці Анатолій Куцько, — яйце, знесене страусихою, висиджує страус-самець, вигріваючи його своїм теплом у спеціально зробленій у піску ямці. Меделівські страусихи, як велить природний інстинкт, теж зробили ямки для «батьків». Але тим виконувати такі обов’язки не доведеться — їх замінить інкубатор.
Фермою розгулюють сім велетенських птахів. Вони розміщуються поки що в приміщенні колишнього корівника. Згодом для страусів побудують спеціальні будиночки, де їм буде комфортніше. Та й поголів’я страусине збільшиться. Екзотичних велетнів розводитимуть для продажу.
Цікаво, що в районі раніше вже були страусині ферми, але з різних причин вони тепер не існують. Можливо, більше пощастить у цьому бізнесі меделівцям?

Житомирська область.