За підсумками 2008 року Кіровоградський обласний дитячий парламент удостоєний премії Верховної Ради.
Тож на черговому пленарному засіданні Кіровоградської облради юні парламентарії приймали вітання від голови облради Миколи Сухомлина, від своїх дорослих колег з усіх районів і, звичайно ж, від своїх наставників, котрі вважають, що школа юного парламентаризму допомагає готувати відповідальних, розумних та амбітних майбутніх народних обранців.
Довідка. Кіровоградський обласний дитячий парламент діє при обласному центрі дитячої та юнацької творчості вже сім років.
А тим часом... В рамках Всеукраїнського туру «Європейський молодіжний парламент — Україна» — «Діалог між культурами — шлях до толерантності і демократії» в Луганську пройшла церемонія відкриття Генеральної асамблеї Європейського молодіжного парламенту і відбулася сесія Європейського молодіжного парламенту.
Проект «Діалог між культурами — шлях до толерантності і демократії» тривав з 28 квітня до 3 травня. За планом Європейського молодіжного парламенту, п’ять команд досвідчених тренерів провели 15 дводенних сесій у 15 містах України. Презентувати й популяризувати діяльність Європейського молодіжного парламенту в Україні, заохотити молодь до дискусій про шляхи розв’язання спільних проблем України і Європейського Союзу, формувати конструктивне і прагматичне ставлення молоді до європейської інтеграції України — основна мета проекту. Молодих парламентаріїв Європи підтримали Міністерство освіти і науки України та представництво Єврокомісії в Україні.
 

Кіровоградська область.