Сьогодні минає термін, відведений Президентом України Віктором Ющенком на те, щоб МЗС з’ясувало всі деталі затримання в німецькому аеропорту міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, який через Франкфурт-на-Майні прямував на переговори в Сеул.
За повідомленнями німецьких ЗМІ, поліція змушена була зняти з рейса і затримати Юрія Луценка і його 19-річного сина, які перебували у стані сп’яніння. Вони нібито вчинили стражам порядку опір. Після ночі, проведеної у відділку, українці наступним рейсом вилетіли до Південної Кореї. У середу МВС України поширило спростування згаданої інформації, заявляючи, що Луценко з сином просто спізнилися на літак. Проте глава держави доручив представникам виконавчої влади розібратися, що ж відбулося насправді.
Поки українські чиновники виконували завдання Віктора Ющенка, з’ясувалося, що під час конфлікту між Юрієм Луценком і поліцією Франкфурта-на-Майні було поранено чотирьох поліцейських. Про це вчора розповів речник поліції міста Юрген Лінкер, повідомила українська служба Бі-бі-сі. Якщо це справді підтвердиться, то, найімовірніше, черговий пленарний тиждень засідань Верховної Ради відкриється питанням про відставку глави МВС. Принаймні, заяву з вимогою до Президента і Прем’єр-міністра відправити Луценка у відставку вже поширила Партія регіонів.