Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Матч у відповідь. 6 травня.
«Челсі» (Англія) — «Барселона» (Іспанія). 1:1. Лондон. «Стемфорд Брідж». 38 290 глядачів. 17 градусів. Арбітр — Том Геннінг Овребо (Норвегія). Голи: Ессьєн, 9 — Інієста, 90+3. Перший матч — 0:0.
«Челсі»: Чех, Бозінгва, Алекс, Террі, Е. Коул, Анелька, Баллак, Ессьєн, Малуда, Лампард, Дрогба (Беллетті, 72). Тренер — Гус Гіддінк.
«Барселона»: Валдес, Алвес, Піке, Туре, Абідаль, Гаві, Бускетс (Кркич, 84), Кейта, Мессі, Інієста (Гудйонсен, 90+4), Ето’О (Сільвіньо, 90+7). Тренер — Госеп Гвардіола.
Вилучено Абідаля (66, фол останньої надії).
У кінематографі таке називають трилером. Погодьтеся, що подібної розв’язки мало хто очікував. Та й футболісти «Барселони», найімовірніше, вже змирилися з поразкою і не сподівалися на порятунок. Адже час гри спливав, а на табло був рахунок 1:0 на користь «Челсі». Якщо покласти руку на серце, такий підсумок був би досить логічним і, зрештою, справедливим.
Не лукавитимемо, «Барселона» (чи не найяскравіша команда нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів) цього разу зіграла, м’яко кажучи, далеко не найкращий матч у своїй біографії. Адже лондонці протягом зустрічі мали перевагу, були активною стороною, забили швидкий гол. І могли ще не раз відзначитися. Гості практично не били по воротах.
Можна не сумніватися, що футболісти «Челсі» та їхні численні прихильники згадують тепер гострим словом арбітра, котрий, мовляв, не призначив кілька пенальті у ворота каталонців. Однак справа з тими одинадцятиметровими надто делікатна. І визначити правильність дій норвежця — прерогатива виключно фахівців. Емоції тут абсолютно недоречні. Якщо вже пішла така розмова, то й опоненти мають право дещо пригадати. Хоча б епізод із вилученням Абідаля. При повторах було чітко видно, що він навіть не торкнувся Анелька, котрий впав. А «Барса» залишилася в меншості після, здавалося, несправедливого рішення Овребо.
І ось, під завісу сталося диво. Інієста після філігранної передачі Мессі зважився на удар, знаходячись прямо проти воріт, якраз у півколі біля карного майданчика «Челсі». І вклав у нього душу та майстерність. Гол вийшов ну просто фантастичний —майже в «дев’ятку».
Отже, у фіналі, котрий відбудеться 27 травня на «Стадіо Олімпіко» в Римі, зустрінуться чинний володар призу «Манчестер Юнайтед» (Англія) і «Барселона» (Іспанія).