Коаліція в 331 голос, яка складатиметься з БЮТ та Партії регіонів, краще, ніж коаліція в 213 голосів, яка є на даний момент, — вважає заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. Про це, як повідомляє його прес-служба, він сказав в інтерв’ю «Газеті по-київськи».

Водночас він наголосив, що був і залишається противником такої коаліції. «Коаліція лише з двох політичних сил в умовах фінансово-економічної кризи буде вразливою і неефективною. Особисто я підтримую варіант об’єднання як мінімум 3—4 політичних сил і проти коаліції з двох учасників, навіть якщо ціною питання буде посада заступника глави парламенту», — сказав М. Томенко.
Коментуючи хід переговорів про створення коаліції та її можливі варіанти, парламентарій укотре наголосив, що об’єднуватися потрібно довкола плану антикризових дій, який би підписали всі політичні сили.
«Якщо ми ставимо таку високу ціну з точки зору обмеження політичних прав виборця (йдеться про відміну всенародних виборів Президента і певний мораторій на вибори парламенту), коаліція повинна складатися щонайменше з 400 осіб. Тоді ми вийдемо і скажемо людям: в умовах кризи ми забрали у вас певні політичні свободи, але ми готові забезпечити стабільність у суспільстві і цілісність держави», — наголосив заступник Голови Верховної Ради.
Відповідаючи на запитання, чи актуальне на сьогодні переформатування коаліції, Микола Томенко підтвердив, що нині між БЮТ та ПР ведуться переговори.
«Очевидно, що у вересні минулого року наша команда вела переговори з Партією регіонів і зайшла досить далеко в цьому процесі. Також очевидно, що сьогодні між цими силами ведуться переговори. Але БЮТ продовжує відмовлятися — мовляв, нічого такого немає. Кому потрібна ця конспірація? Це ж і так очевидно: коли у Верховній Раді фракції голосують разом, зрозуміло, що попередньо їхні лідери спілкувалися на цю тему! То чому це публічно не пояснити?» — сказав він.
Інше питання — для чого ведуться ці переговори. Якщо їхня мета — залишити Тимошенко на посаді прем’єра, а Януковича зробити Президентом у парламенті чи поділити, хто «відповідає» за землю, а хто за валютний виторг на промпідприємствах, такі переговори, на мій погляд, не потрібні. Якщо ж вони ведуться з метою припинити політичну війну і подолати кризу — тоді я «за», — сказав Микола Томенко.
У будь-якому разі, — наголосив він, — ситуація непроста, і потрібно приймати непопулярні рішення.