Міжнародний валютний фонд ухвалив рішення про перенесення засідання Ради директорів з питання надання Україні другого траншу кредиту з 13 на 8 травня 2009 року — про це, відкриваючи вчорашнє засідання уряду, поінформувала Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. «8 травня Рада директорів розглядатиме питання щодо виділення траншу Україні. Це дуже позитивний сигнал», — зазначила вона. За словами прем’єра, таке рішення МВФ ухвалив, враховуючи ефективну роботу уряду з виконання попередніх заходів спільної програми України і Міжнародного валютного фонду.

На підтвердження цих слів вона повідомила, що державний бюджет за чотири місяці 2009 року перевиконано майже на чотири відсотки. «Багато було критики, коли складався бюджет, багато є сьогодні гучних промов і заяв відносно того, що бюджет потрібно переглядати, бо він нереальний. Так от, чотири місяці поспіль державний бюджет перевиконується», — зазначила вона. Відтак глава уряду підкреслила, що перевиконання бюджету дає змогу вчасно та в повному обсязі виплачувати заробітну плату працівникам бюджетних установ. Водночас Ю. Тимошенко зауважила, що «не хотіла б, щоб склалось враження, наче криза завершилась». Прем’єр також зазначила, що індекс інфляції у квітні стосовно до березня становив менш як 0,9 відсотка. «За останні кризові місяці отримали коефіцієнт індексу споживчих цін, тобто інфляційний показник, нижче одиниці. Навіть у 2007 році цей показник був гіршим», —наголосила Ю. Тимошенко. На її думку, це означає, що інфляційні процеси в країні уповільнюються.
Окрім того, глава уряду заявила, що власні надходження Пенсійного фонду за чотири місяці 2009 року перевиконано на дев’ять відсотків, а за квітень — на сім відсотків. «Попри те, що світова фінансова криза досить сильно тріпає Україну, доходи Пенсійного фонду перевиконуються», — підкреслила прем’єр та зазначила, що пенсії виплачуються вчасно і в повному обсязі.