Як пише німецьке видання «Bіld», міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко провів півдня у відділку поліції аеропорту Франкфурта-на-Майні після того, як його затримали після сутички з правоохоронцями. Газета повідомила, що Луценка з його 19-річним сином Олександром через неадекватну поведінку не пропустили на борт літака, який о 18.15 вилітав до Сеула, повідомляє «Українська правда».

«Українці вчинили сварку із правоохоронцями, грубо лаялися, кидали у них своїми мобільними телефонами і билися», — пише газета. Поліції довелося викликати підкріплення і застосувати силу. У відділку в Луценка-молодшого зафіксували вміст алкоголю у три проміле. Міністру вдалося уникнути тесту на алкоголь, пред’явивши дипломатичний паспорт, йдеться у виданні.
У президії поліції Франкфурта-на-Майні «Німецькій хвилі» підтвердили, що інцидент з українським міністром у понеділок, четвертого травня, мав місце. Водночас німецькі правоохоронці спростовують інформацію про те, що інцидент було «зам’ято».
«Це правопорушення зафіксоване у встановленому порядку і щодо нього буде здійснено всі процесуальні заходи», — повідомив речник франкфуртської поліції. «Усі факти, викладені в газеті «Bіld», ми підтверджуємо, окрім інформації про кількість проміле у крові затриманого», — сказав він.
Однак у Міністерстві внутрішніх справ України заперечують інформацію про конфлікт за участю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який начебто мав місце в аеропорту Франкфурта.
У Департаменті зв’язків з громадськістю міністерства повідомили, що четвертого травня делегація МВС запізнилась у транзитній зоні аеропорту Франкфурта на літак німецької авіакомпанії «Люфтганза», представники якої відмовилися брати на борт українську делегацію. Через непорозуміння члени делегації прийняли рішення летіти наступним літаком, але «ніяких наручників, ніякого нетверезого конфлікту, як стверджують окремі ЗМІ, не було».
На ці події відреагували й українські політики. Так, народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко вважає, що Юрій Луценко має подати у відставку, оскільки ганьбить країну.
«Якщо Луценко сам у найближчу добу не піде у відставку, то це в будь-якому випадку мають зробити ті, від кого це залежить. Оскільки посада міністра внутрішніх справ — традиційно квота Президента, то Президент, не очікуючи особистого бажання Луценка, має відправити такого горе-міністра у відставку», —наголосила О. Бондаренко.
Натомість представник блоку «НУ—НС» у парламенті Геннадій Москаль повідомив, що нічого не знає про затримання в аеропорту Франкфурта міністра внутрішніх справ і сприйняв цю інформацію як жарт. Не впевнений парламентарій і в доцільності розгляду поведінки Юрія Луценка на засіданні фракції.