Житель с. Лозуватка Приморського району Сергій Генов на пожежі врятував чотирьох сусідських дітей. Про його героїчний вчинок «Голос України» розповідав на своїх шпальтах. Будинок, в якому діти мешкали разом з матір’ю, згорів майже дотла. Малюків забрав до себе батько, Олександр Зубенко, котрий проживає окремо. Але у врятованих дітей не залишилося ні одягу, ні взуття, згоріли навіть зошити та шкільні підручники.

На біду відреагували рятувальники. На їхнє прохання в Лозуватку виїжджали представники благодійного фонду «Патріот Запоріжжя», котрі передали одинадцятирічному Володі, дев’ятирічній Вікторії та дворічним двійняткам Саші й Іллюші найнеобхідніші речі. ГУ МНС України в Запорізькій області звернулося через засоби масової інформації до всіх небайдужих людей з проханням допомогти погорільцям. Збором речей знову ж таки зайнявся благодійний фонд «Патріот Запоріжжя», а йому допомагали благодійний фонд «Милосердя і здоров’я» та обласна організація Товариства Червоного Хреста України. У цій доброчинній акції взяли участь десятки людей, серед яких найактивнішими були жителі обласного центру Зоя Тоц, Алла Іщенко, Зоя Карпова, Тамара Огородова та Геннадій Чурса.
Гуманітарний вантаж — іграшки, одяг, взуття, кухонні меблі, пральна машина і газова піч — ледве вмістився в кузові вантажівки. Співробітники МНС, котрі доставили ці подарунки в Лозуватку, придбали для малих ще й смачні гостинці.
— Я завжди розраховував тільки на себе, — розчулено сказав Олександр Зубенко, — а тут така допомога! Проситиму Бога дати всім добрим людям здоров’я на довгі роки, а сам намагатимуся дати дітям гідне виховання та не обділити їх земними радощами.

Запорізька область.