Футбол. Усі квитки на РСК «Олімпійський» давно вже продано. Те, що Донецьк не перший день живе другим півфінальним матчем Кубка УЄФА між «Шахтарем» і «Динамо», либонь, наголошувати зайве.
Все і так зрозуміло. Звичайно, місцеві вболівальники і слухати не хочуть, що їхня команда не вийде до стамбульського фіналу. Адже «гірники» гідно зіграли в столиці, а вдома й поготів розвинуть успіх. І команда, і її численні прихильники вірять у щасливу зірку і величезний досвід знаменитого румунського тренера. Капітан донеччан Даріо Срна так і сказав, мовляв, дуже добре, що Луческу залишився в їхньому клубі. Це, безумовно, щирі слова.
Не дивно, що колишній нападник «Шахтаря», а нині гравець «Дніпра» Андрій Воробей вірить у перемогу донеччан. Він розповів, що тільки Руслан Ротань і ще кілька футболістів його нинішньої команди підтримують у цій суперечці киян. А от переважна більшість гравців «Дніпра», за словами Вороб’я, симпатизує «гірникам». І вважає, що саме вони вийдуть до фіналу.
Зрозуміло, дещо іншої думки півоборонець «Динамо» Горан Саблич:
— Київський результат не найкращий, але й не такий уже й поганий. Гадаю, в Донецьку нам до снаги зіграти сильніше й неодмінно забити. Обидві команди принаймні мають 90 хвилин для реалізації задуманого. Отож шанси, як на мене, приблизно рівні. Запевняю, що наша команда добре налаштована. Маємо резерви, є можливість додати. Мій оптимізм поділяють партнери по команді. Гра в Донецьку покаже, хто є хто. А те, що місцеві вболівальники гнатимуть свою команду вперед, тільки на краще — атмосфера на стадіоні буде гарною. Але і наші вболівальники старатимуться не поступитися господарям...
До слів Саблича варто додати ще й таку інформацію. Підтримати «Динамо» в Донецьк вирушив чималий загін прихильників столичного клубу. Для них заздалегідь замовили понад тисячу квитків. А для 400 представників офіційного динамівського фан-клубу повністю організували поїздку автобусами. Решта вболівальників добиралися до центру Донбасу різним транспортом.
Окрім цього, підтримати «Динамо» прибувають фани не тільки з Києва, а й з інших міст України — Запоріжжя, Дніпропетровська та інших. Для них у Донецьку зарезервовано приблизно десять відсотків від загальної суми виділених квитків для «Динамо». Але, погодьтеся, прихильники «Шахтаря» на трибунах становитимуть переважну більшість.
Матч у Донецьку обслуговуватиме португальска бригада суддів на чолі з Олегаріо Бенкеренсою. Йому допомагатимуть Жозе Кардинал і Бертіно Міранда. Резервний арбітр — Мануель Де Соуза. Делегатом УЄФА призначено Айнара Леппанена з Естонії, а суддівським наглядачем — француза Марка Батта.

Про рокіровку — брехня

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс прокоментував інформацію, котра з’явилася в деяких російських електронних виданнях, про бажання ФФУ зробити рокіровку на тренерському містку національної збірної країни, призначивши замість Олексія Михайличенка іншого фахівця, зокрема — Валерія Газзаєва...
«Якщо вірити російському сайту, який запустив «качку», прикриваючись «надійним джерелом у ФФУ», то зазначу, що таким джерелом у першу чергу мав би стати президент федерації. Тому що тільки він особисто веде такі делікатні перемовини й вносить кандидатуру головного тренера на затвердження виконкому, — сказав пан Суркіс. — Тому відповідально заявляю, що я не був ні для кого отим безіменним джерелом з цього питання. Отож, прошу журналістів більше не перенавантажувати себе гіпотезами про долю Михайличенка. У нас попереду чимало по-справжньому резонансних футбольних подій».