У селі Бистрець Верховинського району, що на Івано-Франківщині, на річці Чорний Черемош відбувся п’ятий чемпіонат України з водного слалому. У ньому взяли участь 60 екіпажів професіоналів водного туризму з 10 регіонів України.
Організаторами чемпіонату були Федерація спортивного туризму України, Івано-Франківська обласна Федерація спортивного туризму та Верховинська райдержадміністрація.
— Чорний Черемош — одна з найскладніших для проходження річок у Карпатах, — розповідає один з організаторів чемпіонату Василь Кобилюк. — На ділянці між селами Явірник — Бистрець — Красник знаходяться п’ять порогів ІІІ—V категорій складності. Саме їх проходження і є головним для учасників.
Спортовці проходили три дистанції на різних класах суден. Оцінювався час сплаву і вправність подолання перешкод. Спершу — раллі, або перегони на довгій дистанції: 18 кілометрів водою від Явірника до Бистреця. Змагання на короткій дистанції влаштували біля села Красник. Вони передбачали проходження найскладніших перешкод.
Організатори подбали, щоб нагород не бракувало. Відзначили і гонщиків-одинаків, і екіпажі на кожній дистанції. Однак головним досягненням вирішили вважати загальний залік. Перше місце виборола команда Федерації спортивного туризму з Вінниці. Друге місце посіли кияни. Спортовці зі Львова були третіми.

Івано-Франківська область.