Рівненщина. Тут у місті Радивилові відбувся Перший чемпіонат України з пауерліфтингу, який зібрав 190 спортсменів з 18 областей України. Вони змагалися у трьох видах: жим штанги лежачи, присідання зі штангою та станова тяга. Визначалися чемпіони також за сумою триборства.
Було показано чимало рекордних результатів, що дало змогу спортсменам не тільки стати чемпіонами України з пауерліфтингу, а й виконати нормативи майстрів спорту. А ось Дмитрові Халаджі, силач з Донбасу, вдалися вправи зі штангою, які відповідають показникам майстра спорту міжнародного класу.
Наймолодому учаснику чемпіонату було 14, найстаршому — Володимиру Василенку з Лубен Полтавської області — 65 років. За сумою трьох вправ він підняв 350 кілограмів, що й забезпечило йому перше місце у своїй віковій категорії.
Відзначилися й господарі змагань — радивилівські силачі. Зрештою, саме успіхи та активна діяльність місцевого клубу пауерліфтингу «Атлант» стали підставою для того, щоб Перший чемпіонат країни Українська бездопінгова федерація пауерліфтингу провела саме у Радивилові.

На знімках: миттєвості чемпіонату — Юрій Шинкарук з Кузнецовська підкоряє 160-кілограмову штангу; Володимир Василенко радіє чемпіонській медалі.

Фото автора.