Україні радять задуматися над своїм іміджем у ПАРЄ. Глава української делегації Парламентської асамблеї Ради Європи Іван Попеску днями повідомив журналістам, що ПАРЄ може позбавити українських представників повноважень, якщо Україна, нарешті, не визначиться, хто з кандидатів гідний представляти її інтереси в Європейському суді. Європейці не розуміють, який із двох поданих списків українських кандидатів є легітимним.
Справа в тому, що непорозуміння між Україною і Парламентською асамблеєю Ради Європи продовжується вже кілька років. На думку експертів, правова колізія виникла через кандидата в судді, народного депутата від Партії регіонів Сергія Головатого. У першому списку, що його нібито відкликала Україна, його прізвище є, у другому — немає. Рада Європи повинна або вибрати з двох списків один, або погодитися на компроміс, що пропонує український МЗС, і визнати за країною право подавати і відкликати кандидатів у міжнародні структури.
Утім, Страсбург навряд чи позбавить українську делегацію повноважень через ці проблеми, хоча зрозуміло, що вони не додають привабливості іміджу держави на міжнародній арені.