Третього травня відбулися дострокові вибори міських, сільських та селищних голів у 48 населених пунктах України. За попереднім підрахунком голосів, на дочасних виборах «Єдиний центр» займає передові позиції у 10 населених пунктах. Зокрема, за попередніми результатами, лисичанським міським головою на Луганщині стає представник «ЄЦ» Валерій Бондаренко, на виборах міського голови міста Перечин Закарпатської області перемогла «єдиноцентристка» Мирослава Гуранич, котра наразі є в. о. перечинського міського голови. А в місті Герца Чернівецької області найбільше голосів віддали за прихильника «Єдиного центру» Василя Скрипкару. За даними «ЄЦ», кандидати від цієї політичної сили також перемагають у семи населених пунктах на виборах голів сільських рад.
Водночас луганське обласне відділення Комітету виборців України заявило про грубі порушення прав виборців на позачергових виборах голови Лисичанська. За словами голови луганського відділення КВУ Олексія Свєтікова, як повідомляє УНІАН, територіальна виборча комісія у зв’язку з відсутністю правомочності результати виборів не підбивала. За даними КВУ, в ніч з неділі на понеділок члени ТВК під керівництвом Володимира Юнака приймали документацію з дільничних комісій і складували її без розгляду. Хоча напередодні міська рада припинила повноваження голови ТВК В. Юнака. Окрім того, в Луганському відділенні Комітету виборців наголошують, що у зв’язку з поданням у суботу членами ТВК заяв про складання повноважень є сумнівною і законність ухваленого в неділю рішення ТВК про припинення реєстрації кандидата на посаду міського голови Лисичанська від Партії регіонів Сергія Баранніка, оскільки комісія вже була неправомочна.
Успіх «Єдиного центру» на місцевих дострокових виборах політологи пояснюють розчаруванням українців у потужних політичних силах, а також адміністративним ресурсом, адже чимало «єдиноцентристів» водночас є і представниками місцевої влади. «Сьогодні у суспільстві є певна недовіра до тих політичних сил, які вдаються до гучної риторики. Є попит на політичні сили, які значною мірою не втягнуті в ці словесні баталії», —вважає політолог Олександр Палій.