Керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук і cекретар британської філії Парламентської асоціації cпівдружності Ендрю Таггі обговорили питання підготовки до семінару, проведення якого заплановано у липні 2009 року.
Як повідомляє прес-служба парламенту, зустріч відбулася в рамках підписаного меморандуму про взаєморозуміння між апаратом Верховної Ради та Вестмінстерською Фундацією за демократію, згідно із яким розпочинається співробітництво над втіленням чотирирічної програми «Зміцнення підготовки кадрів в апараті Верховної Ради України». Ця програма розрахована на чотири роки, строк її завершення — 2013 рік.
Секретар британської філії Парламентської асоціації співдружності Ендрю Таггі зазначив, що головною метою цієї програми є привнесення фахової сторони у наданні допомоги співробітникам апарату парламенту та народним депутатам. Зі свого боку, представники Великобританії готові тісніше співпрацювати з парламентськими комітетами, поділитися досвідом доведення законопроектів до стадії прийняття у парламенті, спільно розробити пріоритетні напрямки діяльності, консультації з яких дали б найкращі результати.
На думку керівника апарату Верховної Ради, наразі одним із найбільш проблемних питань є відкритість парламенту, висвітлення його діяльності, шляхи впливу громадськості на прийняття законодавчих рішень та контроль за діяльністю єдиного органу законодавчої влади. На переконання В. Зайчука, «необхідно визначати межу відкритості, відокремлюючи особисте життя народних депутатів від їх громадської чи професійної діяльності». При цьому він наголосив, що не йдеться про зменшення обсягу інформації, особливо з огляду на те, що парламентський телеканал транслює у прямому ефірі всі пленарні засідання, є власні газета та журнал, при Верховній Раді акредитована велика кількість журналістів. Йдеться, за словами В. Зайчука, про етику поведінки представників засобів масової інформації у стінах парламенту.