ЛУГАНСЬК

Чотириногий друг служити допоможе

Луганський батальйон патрульної служби планує вдвічі збільшити кількість службово-пошукових собак, для чого розширює кінологічний розплідник. Чотириногі помічники беруть участь в охороні громадського порядку, у заходах із вилучення з незаконного обороту зброї й наркотичних речовин. Крім того, передбачено розвивати і автомобільний парк. За новими вимогами МВС, на сімох співробітників патрульної служби має бути одна службова машина. 16 наявних авто, на жаль, не покривають реальних потреб у транспортних засобах. Та найбільша проблема — кадри. На сьогодні у батальйоні більш як півсотні вакансій інспекторів ПС. Командир батальйону підполковник міліції Дмитро Топко сподівається, що в умовах економічної кризи, коли закриваються підприємства, багато хто з молодих людей з армійською службою за плечима і міцним здоров’ям прийде працювати в міліцію.
 

При спробі втекти поранено двох засуджених
 

Троє засуджених намагалися перетнути огорожу Свердловської виправної колонії №38. Двох під час затримання поранено. Їм надано медичну допомогу, стан їхнього здоров’я медики оцінюють як задовільний. Співробітники прокуратури визнали застосування вартовими табельної зброї правомірним. Стосовно втікачів порушено кримінальну справу, за втечу їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до восьми років.
 

Алла АНТІПОВА.

РІВНЕ

Убив, а потім спалив

У селі Дерев’яне Рівненського району під час пожежі загинули прикута до ліжка 92-літня жінка та її 71-річна донька Ніна, яка доглядала свою стареньку матір. Правоохоронці виявили на тілах загиблих ознаки насильницької смерті — черепно-мозкові травми. Підозра в скоєнні злочину впала на двоюрідного брата Ніни, який і до цього мав три судимості: за незаконне зберігання зброї (дві) та за скоєння вбивства у Києві, а зараз переховується від міліції. За версією правоохоронців, підозрюваний мав намір заволодіти грішми вбитих, котрі, як свідчать їх сусіди, хотіли вигнати непроханого гостя зі своєї хати.
 

Тамара ЛИСЕНКО, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВСУ в Рівненській області.
 

Івано-ФранкІвськ

На Прикарпатті збудують ще один гірськолижний комплекс

Він з’явиться у селі Мислівці Долинського району на Івано-Франківщині. Це буде другий після «Буковеля» подібний курорт в регіоні. Інвестиційна компанія, що збудує його, має намір вкласти у будівництво гірськолижного комплексу мільярд гривень. Проект розрахований на п’ять років. За підрахунками фахівців, він окупиться за 15 років. Нині спеціалісти-забудовники вивчають досвід Австрії та Італії з будівництва гірськолижних комплексів, щоб використати на будівництві найсучасніші технології.
 

Дарина НАЗАРЧУК.