ВІСТІ  З ЧЕРКАЩИНИ

Уманці впорядкували витоки річки Ятрань

На районній «зеленій» толоці працівники Уманського лісового господарства разом з жителями та учнями кількох сіл очистили від чагарників, всохлих дерев та сміття витоки річки Ятрань. Біля джерела, з якого починається водна артерія, учасники толоки посадили 170 саджанців лип та беріз.
 

Область підтримує «Богдана»
 

Автомобілебудівне підприємство «Богдан», котре торік відкрило в обласному центрі два новітні заводи, переживає великі фінансові труднощі. У першому кварталі цього року корпорація зменшила випуск продукції більш як на 67 відсотків. Різке падіння ринку збуту автомобілів змусило керівників підприємства скоротити робітників, а висококваліфікованих працівників відправити у тимчасові відпустки.
На зустрічі президента корпорації Олега Свинарчука та голови ОДА Олександра Черевка намічено заходи, котрі допоможуть стабілізації «Богдана». Зокрема, на місцевому рівні розглянуто можливість зменшення податкового навантаження на підприємство, надання йому пільг або субсидій у вигляді часткової компенсації витрат за спожиті енергоносії, пожвавлення процесу відшкодування ПДВ. Також на сесії облради розглянуть можливість спрямувати частину бюджетних коштів на закупівлю необхідних для області транспортних засобів виробництва корпорації «Богдан».
 

Лідія ТИТАРЕНКО.
 

ВІСТІ З ЧЕРНІВЦІВ

Дендропарк на території школи

Відкриття школи з дендропарком і рокарієм (квітником, де окрім квітів висаджують карликові та низькорослі рослини) планують у Чернівцях на базі загальноосвітнього закладу № 31. Практичні заняття для учнів школи проводитимуть на території Садгірського лісництва.
 

Дендропарк, закладати який почали ще торік, буде розміщено на площі понад 70 соток. Учні під патронатом лісівників висадили десятки саджанців ялини, ялиці, модрини, дуба, грабу, катальпи, бузку та туї. Тут посадять також софору, кизил, форзицію, магнолію падуболисту, спірею японську тощо.
 

За темпами зростання обсягів будівельних робіт буковинці всіх перегнали
 

Будівельники Буковини від початку цього року виконали робіт на суму 130,3 млн. грн., що на 33,6 відсотка менше, ніж у І кварталі 2008 року. Нарощення обсягів спостерігалося у двох районах області, спад — у шести, а в трьох районах будівельні організації взагалі не працювали. Однак навіть за цих обставин за темпами зростання обсягів будівельних робіт Чернівецька область посідає перше місце серед усіх регіонів України. Найбільші обсяги в обласному центрі та районах області виконані на зведенні багатоквартирних та індивідуальних житлових будинків, підприємств торгівлі, загальноосвітніх навчальних закладів, реконструкції ліній електропередач та з поточного ремонту закладів охорони здоров’я, а у місті Новодністровськ — на будівництві Дністровської ГАЕС.
 

Сергій СУЛИМА.