Футбол. Кубок УЄФА. 1/2 фіналу. Перші матчі. 30 квітня. «Вердер» (Німеччина) — «Гамбург» (Німеччина). 0:1 (Троховський, 28).
«Динамо» (Україна) — «Шахтар» (Україна). 1:1. Голи: Чигринський, 22 (автогол), Фернандіньо, 68.
«Динамо»: Богуш, Бетао, Саблич, Юссуф, Ель Каддурі, Корреа (Чернат, 82), Вукоєвич, Нінкович, Алієв, Бангура (Гіоане, 46), Мілевський. Тренер — Юрій Сьомін.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Чигринський, Рац, Гюбшман, Дуляй, Ілсіньо (Вілліан, 56), Жадсон (Левандовський, 76), Фернандіньо, Луїс Адріано (Гладкий, 46). Тренер — Мірча Луческу.
Попереджено: Вукоєвича, 42, Кучера, 65, Корреа, 82.
Арбітр — Конрад Плауц (Австрія).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 17 000 глядачів. 20 градусів.
Природно, що всіх цікавить уже завтрашній матч у Донецьку, де визначиться, хто стане фіналістом. Однак пригадаймо, що відбувалося в Києві минулого четверга.
За годину до поєдинку на величезній території перед динамівським стадіоном було більше спекулянтів квитками, ніж уболівальників. Схоже, що багатьом цим «бізнесменам» довелося покусати лікті і здавати товар за ціну, нижчу від номіналу, щоб не прогоріти взагалі. Та хоч би там що, а порожніх місць не було.
Не можна сказати, що гра відзначалася високим класом. Ось чому й попросили Мірчу Луческу на післяматчевій прес-конференції:
— Порівняйте, будь ласка, клас цієї гри з рівнем Ліги чемпіонів. Склалося враження, що обидві команди не здатні піднятися вище рівня чемпіонату України...
— Англійці грають у дуже видовищний футбол. Але був півфінал: «Барселона» — «Челсі». Лондонці грали незрозуміло у що. Ми з суперником знаємо все один про одного, тому так складно діяти. Сьогодні на перший план вийшла тактика та організація. Якщо згадати, як «Арсенал» грав у Києві, то не скажеш, що це такий уже суперклуб. А як ми грали з «Тоттенгемом»! Учора в ліговому матчі я не побачив жодних цікавих тренерських задумок.
— До речі, які слова ви сказали підопічним у перерві?
— Що вони не виконали навіть 20 відсотків того, про що ми домовлялися на установці. Мені був незрозумілий їхній острах. Замість Луїса Адріано випустив Гладкого, котрий вміє контратакувати, і він дуже добре ввійшов у гру.
Юрій Сьомін назвав поєдинок дуже нервовим. Футболісти не впоралися з напругою, тому не показали себе з найкращого боку. Моменти, щоб подвоїти рахунок, були, але в другому таймі ми віддали ініціативу «Шахтареві».
— Мілевський грав на одній нозі. Чому він залишався на полі?
— Навіть на одній нозі він приносив користь. Був єдиним, хто ніс загрозу суперникові. («Гадаю, Кучер навмисне завдав мені травми, — сказав Мілевський журналістам. — Він навіть не вибачився. Не розумію таких його дій»).
— То що сталося в другому таймі?
— У всякому разі, установки тільки оборонятися не було. Просто не все вийшло.
— Яку тактику оберете в донецькому матчі?
— Дивитимемося, в якому стані перебуватимуть гравці. Зараз не готовий конкретно щось відповісти.
Капітан «Шахтаря» Даріо Срна, якому першого травня виповнилося 27 років, як подарунок на день народження чекав кращого результату, ніж нічия. «У першому таймі суперник повністю нас переграв, але після розмови в перерві ми почали діяти краще. Тримали м’яч, організовували небезпечніші атаки. Тому, коли ми забили, не відбулося нічого дивного. Вважаю, що ми можемо грати набагато краще. Думаючи про свій день народження, розраховував на мінімальну перемогу, але й 1:1 — не такий вже поганий «подарунок». Ми зробили те, що й повинні були, — забили на виїзді. Отож, киянам необхідно думати про те, як забивати в Донецьку».
Півоборонцеві «Динамо» Олександрові Алієву нагадали, що й з «Валенсією» в Києві «Динамо» зіграло 1:1...
— Звичайно, чемпіоном «Шахтар» уже не стане, у нього залишилося тільки два турніри — Кубок УЄФА та Кубок України. Але ми просто так не здамося, боротимемося за обидва ці призи. А з першого поєдинку катастрофу робити не варто. 1:1 так 1:1, нічого страшного. У Донецьку головне — показати свою гру. Гадаю, ми виграємо й пройдемо далі до фіналу. Приїхати, перемогти, після чого готуватися до матчу в Стамбулі.

На знімку: момент київської зустрічі.

Фото ФК «Шахтар».