Учора уряд зібрався на позачергове засідання у зв’язку з поширенням у світі епідемії свинячого грипу. Міністр охорони здоров’я Василь Князевич перед початком зібрання запевнив журналістів, що наша держава зможе гарантувати протидію епідемії та закликав не створювати паніку. За словами міністра, Україна має відповідний препарат для лікування цієї хвороби. «Він вивчений і доведений в лабораторіях». Однак не назвав його: «Якщо я заявлю про цей препарат, його буде тут же розкуплено... На цьому зароблять бізнес та інші. Як відповідальна людина заявляю: ми маємо препарат. Про вакцину мова не йде ще. Є противірусні препарати, якими можна надавати допомогу».

Водночас міністр зауважив, що ситуація зі свинячим грипом «є ще незрозумілою». «Ми орієнтуємося на Всесвітню організацію охорони здоров’я і щодня отримуємо звідти інформацію, — сказав В. Князевич. — Ми працюватимемо у спокійному режимі, нам головне — не створювати ажіотаж і паніку».

Міністерство охорони здоров’я і Центр грипу звернулися до Президента та прем’єра з проханням виділити 50 млн. грн. для створення лабораторної бази для проведення аналізів на вірус свинячого грипу. А Президент України у листі до Прем’єр-міністра наполягає на створенні міжвідомчої комісії на чолі з віце-прем’єром для попередження занесення в Україну свинячого грипу та проведення скоординованих профілактичних, протиепідемічних і дезінфекційних заходів та виділенні з держбюджету відповідної суми на фінансування цих заходів.