Щастя бачити сонце

Керівник департаменту міжнародних змагань ФК «Шахтар», у недавньому минулому відомий словацький арбітр Любош Міхел спустився в одну з шахт Донецька.

— У шахтарів неймовірно важка і небезпечна праця, — сказав він. — До неї потрібно бути готовим морально. Тепер розумію, чому в «Шахтаря» чорно-помаранчева символіка: гірники виходять

з-під землі і знову бачать сонце — це і є справді щастя.

Розібрався словацький директор «Шахтаря» і в тому, чому «гірників» називають «кротами». Каже, цілком логічно. Тільки кроти рано чи пізно виходять на поверхню і показують себе у всій красі.

За путівку поборемося вдома

Водне поло. Кваліфікаційний турнір молодіжного чемпіонату Європи (U-20) відбудеться у Дніпродзержинську з 1 по 3 травня. Українці змагатимуться зі словаками, македонцями та румунами. Два переможці візьмуть участь у фінальній частині чемпіонату, котра відбудеться в Греції у вересні.

1 травня. (18.00). Румунія—Македонія. (19:30). Словаччина—Україна. 2 травня. (18.00). Словаччина—Румунія. (19.30). Македонія—Україна. 3 травня. (9.30). Словаччина—Македонія. (11.00). Румунія—Україна.

Усе за планом...

Футбол. Сьогодні на десяту ранку заплановано виліт «Шахтаря» до Києва для зустрічі з «Динамо» в рамках 1/2 фіналу розіграшу Кубку УЄФА, — повідомляє клубна прес-служба.

Мірча Луческу з підопічними прибудуть до аеропорту «Жуляни» та вирушать до своєї постійної резиденції в столиці — готелю «Опера». Увечері, о 19.00, у прес-центрі стадіону «Динамо» відбудеться офіційне передматчеве спілкування Луческу з журналістами. Одразу після завершення прес-конференції представники ЗМІ матимуть змогу протягом 15 хвилин спостерігати тренування донеччан на динамівському газоні.

Додому гравці «Шахтаря» повернуться одразу після зустрічі, коли відбудуться всі післяматчеві заходи. Вони вилетять із аеропорту «Бориспіль».