На столичному НТЦ імені першого президента ФФУ Віктора Банникова минулої суботи відбулися головні події святкування Дня футболу. В урочистостях участь взяли президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, керівник НОК країни Сергій Бубка, голова Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, спорту й туризму Павло Костенко, представники Київської облдержадміністрації.

Відбувся матч-марафон команд столиці та Київської області. Між собою змагалися, змінюючи одна одну, команди дитячих будинків, уболівальників та гравців із вадами здоров’я, дівочі колективи тощо. Зіграли між собою колективи спортивних журналістів і Київської облдержадміністрації. Чиновники виявилися сильнішими — 1:0.

Для маленьких спортовців, їхніх тренерів і батьків, гостей свята одним із подарунків стало живе спілкування з керівниками українського футболу та ветеранами. Сувеніри та екіпірування юним футболістам вручали перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко, віце-президент ФФУ Борис Воскресенський і заслужений майстер спорту Володимир Трошкін. На запитання представників ЗМІ відповідали Іван Федоренко, координатор національних збірних Семен Альтман та президент Федерації футболу Києва Ігор Кочетов. А президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Віталій Пилипенко у складі команди ОДА Київщини протистояв наставникам національної збірної заслуженим майстрам спорту Вадимові Євтушенку та Михайлові Михайлову, котрі підсилили склад журналістської команди.

Президент ФФУ, член виконкому УЄФА Григорій Суркіс охоче відповів на запитання групи польських журналістів, котрі представляли телеканали ПОЛСАТ і ТВН, Польське радіо та Агентство преси, «Газету виборчу» та видання «Річ Посполита».

На запитання щодо принципу представництва польських і українських міст у кінцевому списку Євро-2012 керівник українського футболу наголосив: «Я — за паритет, якщо йдеться про морально-етичну основу наших партнерських стосунків. Адже турнір триватиме лише місяць, а нам із вами бути сусідами — на багато поколінь уперед. Однак я наполегливо рекомендую утриматися від будь-яких сумнівів щодо об’єктивності та виваженості рішення УЄФА у цьому питанні. Критерії оцінки, що застосовуються до кожного з претендентів, покликані створити насамперед найкращі умови для учасників та гостей футбольного свята. Саме цій логіці буде підпорядковано й остаточне резюме щодо принципу представництва територій, котрі прийматимуть Євро-2012.