Уже двадцять третя весна приходить до нас з відчуттям гіркого присмаку полину. І досі серця й душі українців ятрять чорнобильський біль та скорбота за той далекий трагічний день 26 квітня 1986 року.

Щороку перші особи держави вшановують пам’ять усіх героїв, які, жертвуючи своїм життям і здоров’ям, приборкували вогонь і ліквідовували наслідки аварії. Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Президент Віктор Ющенко, секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, в. о. київського міського голови Анатолій Голубченко, голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко, міністр оборони Юрій Єхануров та інші громадські й політичні діячі, а також ліквідатори аварії на ЧАЕС і родичі загиблих взяли участь у поминальному молебні та церемонії покладання квітів до меморіального кургану «Героям Чорнобиля». Захід відбувся в Києві з нагоди річниці Чорнобильської аварії.

Після цього Президент встановив у храмі Входу Господнього в Єрусалим (Чорнобильська церква) свічки в пам’ять про загиблих і во здравіє живих ліквідаторів катастрофи.

А Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко в Кагарлику (Київська область) вручила ордери на квартири громадянам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції.