Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 25-й тур. «Львів» — «Кривбас». 1:0. 2 300 глядачів. Арбітр — Покидько (Полтава). Гол: Панас, 77.

«Іллічівець» — «Металург» (Донецьк). 0:1. 2 500 глядачів. Арбітр — Грисьо (Львів). Гол: Танаса, 45+1.

«Дніпро» — «Арсенал». 2:1. 12 500 глядачів. Арбітр — Можаровский (Львів). Голи: Бєлік, 37, Гоменюк, 60 — Шершун, 5.

«Ворскла» — «Карпати». 2:1. 5 350 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Главіна, 36 (п), Кобін, 61 (автогол) — Худоб’як, 54.

«Металіст» — «Металург» (Запоріжжя). 1:1. 13 000 глядачів. Арбітр — Геренда (Калуш). Голи: Обрадович, 64 — Годін, 85.

«Шахтар» — «Чорноморець». 1:0. 16 000 глядачів. Арбітр — Даньковський (Київ). Гол: Вілліан, 47.

«Таврія» — «Зоря». 2:1. 7 500 глядачів. Арбітр — Дердо (Іллічевськ). Голи: Ковпак, 9, Монахов, 80 — Гайдучек, 40.

«Динамо» — «Харків». 1:0. 7 460 глядачів. Арбітр — Родіоненко (Луганськ). Гол: Нінкович, 10.

Бомбардири: Ковпак («Таврія») — 14 м’ячів, Бангура, Алієв (обидва — «Динамо») — по 12, Коельо («Металіст») — 11, Джінані («Зоря») — 10, Кузнецов («Карпати»), Мілевський («Динамо») — по 9.

Як відомо, наступного четверга відбудеться перший акт знаменної для українського футболу події — київська частина півфінального протистояння у Кубку УЄФА між «Динамо» і «Шахтарем». Крізь призму цієї події ми дивилися на зустрічі цих команд у національному чемпіонаті.

Обидва колективи здобули мінімальні перемоги над командами, котрі перебувають у групі аутсайдерів. Але ці матчі відбувалися за зовсім різними сценаріями. Долю поєдинку в Києві вирішив єдиний м’яч, проведений Нінковичем в дебюті. Щоправда, кияни мали ще достатньо нагод забити. Вони контролювали хід гри, але в одних епізодах їм бракувало точності, в інших на перешкоді ставав воротар гостей Дмитро Стойко. Втім, лідерові чемпіонату вдалося, не особливо викладаючись, провести матч в потрібному для нього руслі. Іншими словами, добре потренуватися в умовах офіційної зустрічі.

— Найголовніше, що ми взяли три очка, —прокоментував зустріч Юрій Сьомін. — Є рух уперед, а от гра залишає бажати кращого. Блискуче зіграв воротар харків’ян. А ми епізодами помилялися в передачах. Моменти ніби створювали, але реалізація була не найкраща. Тому наприкінці з’явилася знервованість. Хоча мали повну перевагу.

— То що треба зробити для поліпшення гри 30 квітня?

— Тренер, не сумнівайтеся, знає. А от гравці мають розібратися в собі. Повторюю, ми знаємо, що робити. І неодмінно підкажемо футболістам. Хочеться, щоб уболівальники заздалегідь прийшли на стадіон і підтримали гравців ще на розминці...

З «Шахтарем» — трохи інша ситуація. Йому перемога потрібна була, мов повітря. Адже на п’яти наступає «Металіст», котрий не полишив надій на друге місце і Лігу чемпіонів. Тому «гірники» без розкачки пішли вперед. У першому таймі вони повністю володіли ініціативою, але не створили жодного моменту. Та одразу після перерви їм таки вдалося дотиснути «Чорноморець». Справу зробив Вілліан, котрий вийшов на заміну замість Ілсіньо.

— Ми здобули важливу перемогу, — сказав Мірча Луческу. — Тепер готуватимемося до зустрічі з «Динамо». Зрозуміло, це буде зовсім інша гра. Всі думки футболістів зосереджені саме на півфінальному двобої Кубку УЄФА. Перед сьогоднішньою грою було важко просити футболістів не жаліти себе, бо всі хочуть зіграти у півфіналі єврокубка.