Перший заступник держсекретаря Сполучених Штатів Америки Джеймс Стайнберг прибув з офіційним візитом в Україну минулої неділі. Вчора Стайнберг зустрічався з вищим керівництвом України. Під час зустрічей він висловив подяку за внесок України в миротворчі операції в Афганістані, Іраку, Африці. Після обрання Обами президентом США приїзд Стайнберга в Україну — це поки що найвищий за рівнем візит представника американської влади.

Напередодні переговорів гість з Вашингтона заявив, що його мета — підтвердити, наскільки Білий дім високо цінує відносини США з Україною, «підкреслити наміри президента Барака Обами підтримати і розвинути той рівень співробітництва, що у нас є». Перший заступник держсекретаря США також приїхав, щоб почути з перших вуст від наших лідерів про «ті виклики, проблеми, що, як вони вважають, сьогодні виникли перед ними, і як, на їхню думку, можна було б працювати Україні та США разом, щоб дати відповідь на ці виклики не тільки в Україні, а й у регіоні та цілому світі».

«З українською владою ще хочу обговорити, як ми — США — збираємося рухатися в напрямі поліпшення своїх відносин з Росією і при цьому надавати таку само важливість відносинам з Україною. Всі вважають, що гарні відносини між США і Росією будуть позитивним чинником для України й інших держав цього регіону», — додав він.