Рада коаліції не давала БЮТ мандата на переговори про розширення коаліції, тим більше що «ця тема поки що взагалі не обговорювалася». Так лідер депутатської фракції Блоку Литвина у Верховній Раді Ігор Шаров прокоментував інформацію, що з’явилася в деяких ЗМІ, про те, що нібито 14 травня може бути оголошено про створення нової коаліції між фракціями БЮТ і Партії регіонів.

І. Шаров наголосив, що фракція БЮТ може вести переговори з Партією регіонів лише за дорученням ради коаліції. «З точки зору юридичної і з точки зору етики, сьогодні, якщо і може йтися про переговори, то винятково про переговори коаліції і Партії регіонів. Все інше — не називається переговорами», — заявив політик. При цьому він зазначив, що фракція БЮТ сама може вести переговори з фракцією Партії регіонів у тому разі, якщо вона вийде з коаліції.

Лідер фракції Блоку Литвина закликав своїх колег по коаліції не піддаватися спокусі та не влаштовувати інформаційних провокацій. Також він висловив впевненість у тому, що коаліція має вітати об’єднання зусиль усіх парламентських сил з метою подолання фінансової кризи, повідомляє прес-служба народного депутата.

* * *

Водночас в інтерв’ю журналістам Ігор Шаров зауважив, що коли все вийде за межі розмов і благих намірів, то спільна антикризова програма коаліції та опозиції стане тим базисом, на якому можна будувати успішні дії влади з виходу з фінансової кризи. «Саме життя, економічні показники країни, зростання безробіття і рівень інфляції підштовхують до об’єднання зусиль усіх провідних політичних сил України, але на носі президентські вибори, і це відіграє певну дезорганізуючу роль», — вважає парламентарій. При цьому він висловив думку, що якщо до існуючої коаліції приєднається одна фракція, то подання нової кандидатури Прем’єр-міністра робити не треба. «А якщо будь-який інший варіант, то, зрозуміло, потрібно знову робити подання Президенту», — сказав І. Шаров. Він також нагадав, що формальна підстава у Віктора Ющенка достроково припинити повноваження Верховної Ради існує ще з кінця 2008 року. «Але, напевно, є розуміння того, що в усьому повинен бути державний підхід», — переконаний лідер фракції Блоку Литвина.

Вл. інф.