Теніс. Мар-дель-Плата (Аргентина). Кубок Федерацій. Матч плей-оф до Першої Світової групи. Аргентина — Україна. 0:5.

25 квітня. Горгеліна Краверо — Марія Коритцева. 6:4, 5:7, 2:6. Марія Іргошен — Олена Бондаренко. 3:6, 3:6.

26 квітня. Краверо — О. Бондаренко. 1:6, 2:6. Аранча Салют — Ольга Савчук. 2:6, 1:6.

Пари. Іргошен/Паола Ормачеа — Коритцева/Савчук. 2:6, 0:6.

Таких висот наша національна команда досягла вперше. З чим її щиро вітаємо! Протягом двох років йшли українки до мети і досягли її. Це завдяки Олені и Катерині Бондаренко, Тетяні Перебийніс, Юліані Федак, Марії Коритцевій, Юлії Бейгельзімер, Ользі Савчук. Ці славні дівчата на різних етапах захищали синьо-жовтий прапор. І підняли його на ось таку вершину.

Сьогодні, святкуючи тріумф українського жіночого тенісу, не можна не сказати окремо слова вдячності, віддати належне віце-президенту ФТУ Юрію Сапронову — патріоту, людині, відданій цьому чудовому виду спорту. Він вклав і душу, і кошти в цю справу. І домігся поставленої мети разом із командою. Повірте, що пан Сапронов тепер — дуже щаслива людина.

Згадаймо ще й фахівців, професіоналів, котрі готували цю перемогу разом із гравцями: капітан команди Володимир Богданов, менеджер збірної Всеволод Кевлич, лікар Микола Гладченко, тренер з физподготовки Євген Петров, тренери гравців, які також брали участь у підготовці національної команди: Сергій Жицький, Дмитро Задорожний, спаринг-партнери Микола Дячок, Ернест Зурабян, Сергій Руденко. Їхній внесок у досягнення збірної дуже вагомий.

Отже, Україна у сезоні 2010 виступатиме у вісімці найсильніших, котрі складають Першу Світову групу. Це — збірні США, Чехії, Італії, Росії, Німеччини, Франції, України, Сербії. Про наших суперників ми довідаємося на жеребкуванні, котре відбудеться у Франції 3 червня, під час Ролан Гаррос.

На знімку: збірна України в Мар-дель-Плата (зліва направо) — Ольга Савчук, Марія Коритцева, Володимир Богданов, Катерина Бондаренко, Олена Бондаренко.

Фото з сайту sapronov-tennіs. org.