З нагоди 23-ї річниці Чорнобильської трагедії вшануймо доброю згадкою і словами вдячності тих самовідданих героїв, котрі віддали своє життя, щоб зберегти мільйони інших життів.

Те, що відбулося 23 роки тому, це була не просто велика аварія ядерного реактора атомної електростанції. Це була велика антиукраїнська афера, яка почалась як експеримент, а потім тривала роками, отруюючи воду, плюндруючи природу, забираючи десятки тисяч життів.

Чорнобильська трагедія яскраво висвітлила злочинність і облудність совєцької системи лицемірства, коли впродовж наступних днів після вибухів на ЧАЕС літаками спішно рятували дітей комуністичного керівництва, а дітей пересічних громадян виводили на першотравневу демонстрацію під радіоактивний пил.

Чорнобильська жертва українського народу рішуче вплинула на поглиблення свідомості багатьох людей у всьому світі й поклала початок кінця імперії зла.

Уже через три з половиною роки після вибухів на ЧАЕС впала сумнозвісна Берлінська стіна, було зруйновано режим комуністичної партократії, а мирні революції 1989 року в Болгарії, Польщі, Румунії, Чехословаччині, Угорщині, НДР привели до влади національно-демократичні сили і патріотичні уряди.

Невдовзі й Україна, вперше за історично тривалий період, набула державну незалежність і почала крокувати своїм важким шляхом до справедливості.

Нам ще доведеться подолати багато перешкод на цьому шляху. Особливо тих перешкод, що ми їх носимо в собі — міфів, марновірства, марнославства, зневіри, невігластва, лінивства думки й облудних переконань.

Але біди, які ми пережили за цей час «після Чорнобиля», багато чого нас навчили. У життя входить нове покоління, яке не бажає вірити у марні сподівання і брехливі обіцянки, а хоче шанувати себе і мати відкриті двері на цілий світ. Це нове покоління побудує нову, заможну, справедливу Україну.

Любі мої! Бажаю всім вам, мешканцям славної Чернігівщини, здоров’я, успіхів у всіх добрих справах і Божого благословення для вас, ваших рідних і близьких.

Віталій КОРЖ, народний депутат України, фракція БЮТ.