Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловлюється за всебічний розвиток політичного діалогу з Канадою, зокрема, на рівні «народної дипломатії».

«Україна високо цінує наші двосторонні взаємини, — сказав В. Литвин у четвер під час зустрічі з генерал-губернатором Канади пані Мікаель Жан (на знімку). — Ми зацікавлені у розвитку політичного діалогу і зміцненні стосунків на рівні наших спільнот». «Потрібне замовлення від людей на політику, яку мають здійснити політичні діячі», — сказав він.

При цьому Голова Верховної Ради України зазначив, що у ролі «ключових інститутів громадянського суспільства» мають виступати парламенти, які є «голосом народу».

У цьому контексті В. Литвин висловив сподівання на досягнення «якісно нового рівня» українсько-канадських відносин, у тому числі їх парламентської складової. При цьому він наголосив на важливості наповнення двосторонніх взаємин практичним змістом.

Погодившись із думкою В. Литвина, генерал-губернатор Канади зазначила, що її візит є «ще одним підтвердженням того, що Україна нам близька». Канада, за словами пані М. Жан, вважає Україну «важливим європейським партнером», і запевнила, що її країна завжди підтримуватиме подальші демократичні реформи в Україні, спрямовані на «процвітання народу і розвиток демократії».

Сторони наголосили на важливості подальшого розвитку співпраці в економічній та гуманітарній сферах, зокрема, на рівні неурядових та молодіжних організацій. За словами В. Литвина, «потрібно робити ставку на молодь, яка творитиме державу».

В. Литвин і пані М. Жан також обмінялися думками про шляхи подолання світової кризи. Зокрема, на переконання генерал-губернатора Канади, подолати наслідки кризи можна шляхом об’єднання зусиль і спільної роботи.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.